Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №479 від 16.12.2010p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Подарунок

Спокуса втратити гроші

Чоловік отримав повідомлення про посил-ку післяплатою. Щоб з’ясувати, що ж знаходиться у коробці, потрібно було заплатити. Заплатив, відкрив, а там - стопка журналів і подяка за те, що замовив “це”. Розуміючи, що посилка надійшла не на ту адресу, хоча на ній стояло ім’я чоловіка, він почав доводити поштовому працівникові, що це помилка. Однак марно - якщо заплатив, то, кажучи юридичною мовою, угода відбулася.

Це досить невинне шахрайство, яке можна віднести до недобросовісної реклами, має місце і в мережі Інтернет. Уявіть: відкривши свою електронну поштову скриньку, клієнт виявляє лист, адресований не йому, однак із заголовком, що привертає увагу. Вкладених файлів лист не містить, отже, небезпеки не представляє, а спокуса відкрити його досить висока…

У листі дівчина повідомляє своїй подрузі радісну звістку про своє швидке збагачення. Рухома людинолюбством дівчина досить докладно описує спосіб набуття матеріальних благ, щоб подруга могла як можна швидше значно поліпшити своє матеріальне становище: вступити в яке-небудь співтовариство, стати розповсюджувачем або ще що-небудь. Все звучить досить переконливо... і людина вже набирає контактний номер телефону, вказаний у листі.

Що робити?

Не слід довіряти тим людям, яких ви ніколи в очі не бачили, тим більше, не відомо чи існують вони насправді. Враховуйте, що жодної кримінальної відповідальності ці шахраї не несуть, адже насильно вас ніхто нічого не змушує робити.

16.12.2010Дмитро ГУБАНОВ



Рівне-Ракурс №10 від 16.12.2010p. 
На головну сторінку