Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №480 від 24.12.2010p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Новини Рівного

Зникла плита пам’яті

На розі вулиць Кіквідзе та Ніла Хасевича зникла меморіальна дошка Васо Кіквідзе, одного із перших визволителів Рівного. Де пам’ятний знак і чому його зняли - питання, які вкрай турбують мешканців цього району.

Життя тільки починається

Днями у Рівному диплом бакалавра з обліку і аудиту отримала 72-річна студентка - Лобач Єва Овсіївна. Випускниця Рівненської філії Національної академії статистики обліку та аудиту планує продовжити навчання і обов’язково працювати за фахом.

Прокуратура в облозі

Пікет під стінами обласної прокуратури влаштували рівняни у понеділок 20 грудня. Жодних претензій до місцевих органів вони не мали, а от честь своєї лідерки Юлії Тимошенко, вирішили відстояти у прямому сенсі. Пікетувальники звернулися до вищих інстанцій з вимогою припинити репресії та переслідування лідера ВО “Батьківщина” та міністрів колишнього уряду.

Запалювали всім містом

19 грудня вогні на головній ялинці Рівного запалали цьогоріч із запізненням, щоправда, у півгодини. Вся справа у колективах, які доспівуючи на “Бурштинових нотках”, неслися до центру, бо не встигали продовжити свою добру справу - дарувати рівнянам хорошу пісню. Однак мешканці, очікуючи, не нудьгували, і сміливо, не соромлячись, танцювали із дітлахами чи просто веселилися. Зі сцени дітей вітали Святий Миколай, Дід Мороз і Снігуронька, а потім усі разом виголосили: “Один, два, три - ялинонька світи!”. Тут рівняни і побачили, які саме сюрпризи готували для них до різдвяних свят місцеві чиновники.

Фізика на пальцях

Чотири з 32 кабінетів фізики навчальних закладів Рівного майже не мають матеріально-технічної бази для проведення лабораторних робіт з цієї дисципліни. Більш-менш належні умови є лише у восьми осередках освіти: НВК №2, 12, “Колегіум”, ЗОШ №3, 5, ПМЛ “Елітар”, РУГ, що дозволяє якісно проводити практикуми з фізики. Але навіть ті, що володіють необхідним устаткування, змушені констатувати, що воно щороку старішає, а отже виходить з ладу і є небезпечним для школярів.

Цьогоріч, вперше за останні 20 років, за кошти міського та обласного бюджетів були укладені договори на суму 193 848 грн з безпосередніми виробниками навчального обладнання та науково-виробничим підприємством. Незабаром усі загальноосвітні навчальні заклади отримають радіометри-дозиметри та електронні терези і додатково в 13-ти школах кабінети фізики доукомплектують набірними полями “Школяр” для виконання лабораторних робіт з електрики і магнетизму.

Перший запит зі сніжком

Депутат Рівнеради Олександр Курсик зареєстрував свій перший запит. Він хоче знати, чому на вихідних не посипали засніжені доріжки і де саме протягом двох днів працювала снігоочищувальна техніка.

24.12.2010



Рівне-Ракурс №10 від 24.12.2010p. 
На головну сторінку