Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №480 від 24.12.2010p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ювілей

Рівненській організації НСПУ - 25!

Нещодавно Рівненській обласній організації Національної спілки письменників України виповнилося 25 років. За чверть століття ростити зерна правди та любові на письменницькому полі випала місія тридцяти сімом її членам.

Голова Рівненської організації Лідія РИБЕНКО згадувала про вихід у широкий світ літературно-мистецького журналу “Погорина” під уважним і пильним редакторським оком Євгена Цимбалюка; випуск однойменної телепрограми з її ведучим Петром Велесиком; радіопрограми Миколи Берези “Перевесло”, “У дзеркалі слова”.

Голова НСПУ Володимир ЯВОРІВСЬКИЙ закликав берегти та збагачувати рідне слово, як це добре роблять його рівненські колеги по перу. Привітати тих, хто творить барвінкове слово прийшли численні делегації влади, освіти, культури. А своєрідним культурно-духовним акордом свята стала концертна програма за участю народних та заслужених артистів України, відомих не тільки на теренах області, а й далеко за межами нашої країни.

Українське слово розцвітало, звеличувалося і зоріло, коли на сцені студенти РДГУ професійно, майстерно і задушевно декламували поезію наших ювілярів.

Свято закінчилося, а в письменницької братії нашого краю залишився приємний душевний спокій за рідне слово, за його процвітання. Доки воно буде струменити і звеличуватися в наших серцях, доти й житиме наша мова.

Василь ТИТЕЧКО, член Національної спілки журналістів України

24.12.2010



Рівне-Ракурс №10 від 24.12.2010p. 
На головну сторінку