Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №231 від 16.03.2006p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Улюбленці публіки

«ФлайzZzа» хвора на СКАzzz

Луцькі «мухи» зняли перший кліп

…Десь там, на далекій планеті ритмів і ультрафіолетового проміння з'явилися на світ безнадійно хворі на реггіманію, хіп-хоперію та скаz два бородаті парубки і дівчисько з великими губами…

Саме такими словами починають розповідати про себе веселі та невтомні шоу-мени з сусідньої області - Тіма, Івашка та ДжамАлка із волинського гурту «ФлайzZzа». Уже не раз тішили своїми візитами вони рівнян: і на День молоді приїжджали, і в презентації альбому «гвинтів» участь брали, і навіть у Костопіль їх доля закидала. Кожного разу гурт зустрічають шаленими оплесками. І не дивно, адже пісні «флайзівців» уже давно записані разом із такими славнозвісними гуртами, як «Танок на Майдані Конго» і «Тартак».

Та потрапили вони до альбомів таких відомих команд невипадково. Із Сашком Положинським «мухи» приятелюють чи не з повзунків (соліст «Тартака» родом із Луцька), та й численні перемоги у фестивалях та конкурсах зробили свою справу. Неабияку популярність їхні композиції отримали завдяки ротації на музичному каналі «М1», а «засвітившись» у програмі «Свіжа кров», волинян почали упізнавати в обличчя. Із рівненських зірок найбільше спільних інтересів виявилося з рокабільними «От-Вінта». Зустрівшись на одному з концертів, музиканти подумали: «А чому б не записати щось суто західноукраїнське?». І творчими зусиллями «випестили» так званий рімейк народної пісні «Два кольори». Думаєте, це про рушник? Не вгадали! У пісні розповідається про хлопця-дальтоніка і його чорно-біле, проте не без жартів, життя.

Сьогодні ж «ФлайzZzа» активно працює над своїм збагаченням, тож окрім поповнення колективу (у гурт прийшло кілька нових учасників, серед яких дівчина-DJ), вона ще й над дебютним кліпом гарно попрацювала. Тіма, Івашка та ДжамАлка переконують, що відео на пісню «Сонце» здивує усіх їхніх шанувальників своєю незвичайністю, динамічністю та непередбачуваністю. Виконане воно у стилі яскравого колажу, зробленого з фотокарток головних героїв.

Впродовж одного знімального дня було зроблено 20 тисяч (!) фотознімків різних предметів і виконавців у всіляких можливих і неможливих позах та ракурсах. До такого екстремального ритму команді не звикати, адже чи не кожен виступ наповнений пригодами та несподіванками. Хоча вони не завжди приємні, «флайзівці» все ж не впадають у розпач і щоразу знаходять над чим посміятися. Наприклад, одна з поїздок у Житомир як почалася неприємностями, так ними і закінчилася. Мало того, що автобус, у якому музиканти вирушили на концерт, почав диміти, так у одного з «мух» вправний злодюжка поцупив сумку, де були і гроші, і документи, і відеокамера, якою мали зафіксувати музичне дійство. Поснідавши і пообідавши у відділенні міліції, у Луцьк повернулися із веселими посмішками, мовляв, буде що внукам розповісти.

16.03.2006Наталія МОРОЗЮК



Рівне-Ракурс №10 від 16.03.2006p. 
На головну сторінку