Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №480 від 24.12.2010p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#До столу

Що приготувати для Кролика

Що приготувати для Кролика

До такого улюбленого всіма Нового року залишається зовсім небагато, і вважаємо вам буде цікаво дізнатися - як правильно накрити новорічний стіл на 2011 рік - рік білого металевого Кролика.

Вирішуючи, що повинно бути на столі в рік Кролика, обов’язково включіть у новорічне меню моркву, яблука і просо.

Згідно зі східним календарем, наступний 2011 - рік білого металевого Кролика. Цілком очевидно, що з вашого новорічного меню слід виключить м’ясо цієї тварини, зайчатину краще теж не їсти.

Рулетики із лаваша з рибою, сиром і часником

Інгредієнти: 2 вірменські лаваша, 1 банка сайри в олії, 3 варені яйця, 200 г сиру, 3 зубчики часнику, кріп, майонез.

Спосіб приготування

Сайру необхідно подрібнити виделкою в тарілці, варені яйця натерти на крупній тертці, сир натерти на дрібній тертці, а часник пропустити через часникодавку. Кріп дрібно нарізати. Всю цю суміш потрібно перемішати з майонезом. Розкладіть перший лист лавашу, і покрийте його тонким шаром отриманої суміші. Потім накрийте другим листом лавашу і також покрийте його сумішшю. Після чого акуратно зверніть обидва лаваші в один тугий рулет. Поставте на 1 годину просочуватися в холодильник, а вже після цього наріжте на скибочки.

Рольмопс (литовська страва)

Інгредієнти: Оселедець, мариновані огірки, гриби, цибуля, морква, оцет, гірчиця. Для цієї страви бажано взяти дріб-ний оселедець (1 штука на

2 порції).

Спосіб приготування

Оселедець почистити, видалити хребет (шкіру не знімати). Кожну половинку змастити з внутрішнього боку гірчицею, покласти шматочок маринованого огірка, гриби, цибулю, моркву, міцно згорнути в трубочку (починаючи з верхньої частини), збоку хвоста скріпити гострою дерев’яною шпичкою. Покласти в скляну банку, залити холодною оцтовою заливкою у розрахунку: одна частина оцту, три частини холодної перевареної води. Банку закрити і тримати в холодильнику. Оселедець готовий до вживання через добу.

Новорічний короп

Інгредієнти: Великий короп, 3 ложки сметани, 2 корені петрушки, 3 морквини, 1 корінь селери, 1 цибулина, 2-3 зубчики часнику, 2 лаврових листки, 10-12 зерен чорного перцю, олія.

Спосіб приготування

Очистити і нарізати тонкими довгими скибочками корені петрушки, мо-ркви і селери. Нарізати кружальцями цибулину. Загорнути у марлеву серветку часник, лавровий листок і чорний перець. Залити 4 склянками гарячої води і варити годину. Воду злити, корінчики посолити і скропити столовою ложкою оцту. Покласти на них коропа, полити його 5-6 столовими ложками олії та змастити сметаною. Щільно накрити кришкою і тушкувати 45 хвилин.

Закусочний торт

Інгредієнти:

Для тіста: 0,5 склянки курячого бульйону, 180 г борошна, 2 ст. л. вершкового маргарину, 1 ст. л. вершкового масла.

Для начинки і прикрас: 350 мл майонезу, 100 г шинки, 2 яйця, 150 г тертого сиру.

Спосіб приготування

Борошно перетерти з маргарином, влити охолоджений бульйон і замісити м’яке тісто. Розділити на 4 частини і покласти на 15-20 хв у холодильник. Розкачати тонкі коржі й спекти на розігрітій сковороді, змастити з обох боків вершковим маслом і остудити. З варених яєць вийняти жовтки і розім’яти виделкою, білки натерти на тертці, усе змішати з жовтками і заправити частиною майонезу. Тертий сир заправити майонезом. Шинку натерти на дрібній тертці і заправити частиною майонезу. Сформувати торт із трьох коржів, між якими покласти начинку в такому порядку: сирна маса, шинкова маса, яєчна маса. Закрити торт зверху четвертим коржем і рясно змастити майонезом. Накрити торт високою кришкою і поставити на добу в холодильник. Перед подачею на стіл - притрусити зеленню.

Картопляні дольки з грибами

Інгредієнти: півкілограма картоплі, півкілограма свіжих грибів, 3 ложки олії, 1 зубчик часнику, зелень петрушки.

Спосіб приготування

Казанок протерти розрізаним зубчиком часнику, налити ложку олії. Викласти шар тонких часточок картоплі, на неї шар порізаних грибів, посолити, поперчити, додати трохи олії. Потім викласти ще один шар картоплі та грибів, останнім має бути шар картоплі, трошки змастити олією. Запікати в духовці хвилин 30-40.

24.12.2010



Рівне-Ракурс №10 від 24.12.2010p. 
На головну сторінку