Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №481 від 30.12.2010p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Наша гордість

Рівне випередило столицю

Багато українських міст, у тому числі й представники столиці, боролися за право першими розмістити у своєму місті надзвичайно прекрасний та дивовижний виріб - бурштиновий Різдвяний вертеп. Відрадно, що виборов це право рівненський Музей бурштину.

Сьогодні цей шедевр бурштинового мистецтва - перший в Україні, вже знаходиться у музеї, тож усі бажаючі можуть побачити його на власні очі. Разом із вертепом у музеї з’явилося і багато нових, чудових експонатів, переважно новорічної та різдвяної тематики. Серед них, наприклад, надзвичайно гарна бурштинова ялинка.

- Ми постійно оновлюватимемо та розширюватимемо експозицію музею, щоб людям, які вже познайомилися із закладом, було цікаво приходити ще не один раз, - наголосив засновник Музею бурштину, заступник голови Рівненської ОДА Олексій ГУБАНОВ. - Буде доволі цікаво, якщо виставкові експонати приурочуватимуть до певних події чи свят, як, наприклад, зараз - напередодні Нового року та Різдва. Також незабаром матимемо Палац бурштину, адже музей - це в основному певне спрямування на історію, а ми суміщатимемо погляд у минуле і тенденції сьогодення. Ми вже ведемо перемовини з багатьма місцевими бурштиновими майстрами і скоро вони зможуть надавати свої вироби для виставок у Палаці бурштину. Звичайно віддаватимуть їх не на завжди, а на певний час, таким чином у нас буде постійне оновлення експозиції.

30.12.2010Дмитро ГУБАНОВ



Рівне-Ракурс №10 від 30.12.2010p. 
На головну сторінку