Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №481 від 30.12.2010p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Порятунок

Поквапився і мало не потонув

Поквапився і мало не потонув

За 30 метрів від берега, по груди у воді, з останніх сил тримався за уламок криги чоловік - таку невтішну картину побачили рятувальники, яких викликали до самісінького центру Костополя на порятунок потопаючому.

Було зрозуміло, що ще кількох хвилин перебування у крижаній воді річки Замчисько людина просто не витримає. І тоді начальник чергової варти, старший лейтенант служби цивільного захисту Юрій Дудось прийняв єдине правильне рішення - рятувати потерпілого за допомогою штурмової драбини та мотузки. Одягнувши жилет та обв’язавшись мотузкою, офіцер МНС по-пластунськи почав наближатися до потопаючого чоловіка. Тим часом колеги на березі вже підготували рятувальний човен. Старший лейтенант Дудось, підібравшись до потерпілого, миттєво накинув на нього рятувальну петлю. Після цього бійці МНС витягнули потопаючого на берег. Врятованого негайно передали працівникам швидкої медичної допомоги. Вся рятувальна операція зайняла не більше 5 хвилин. А між тим, могла коштувати життя.

З’ясовуючи усі передумови нещасного випадку, рятувальники встановили, що 54-річний місцевий житель Віталій вирішив скоротити шлях і пішов навпростець через річку, яка протікає центром міста. Він не замислювався про смертельну небезпеку, при цьому через значне потепління лід став надзвичайно тонкий. На щастя, чоловіка, який миттєво почав тонути, помітили перехожі та негайно сповісти про це працівників МНС. Із діагнозом загальне переохолодження організму пан Віталій деякий час перебував під наглядом лікарів. Наразі чоловік вже знаходиться вдома і готується до Нового року. Справді нового - як для нього.

Варто також відзначити мужність та професіоналізм начальника чергової зміни старшого лейтенанта Юрія Дудося, який ризикуючи власним життям та здоров’ям кинувся на порятунок потопаючому, адже ризик провалитися під лід та опинитися у крижаній воді був надзвичайно великий. Глибина річки сягає близько 6 метрів, до того ж у тому місці був тонкий лід через вируючу стрімку течію. Проте рятувальник сором’язливо посміхаючись, тихо відповів: “Я просто виконував свій обов’язок”.

30.12.2010Любов РОМАНЮК



Рівне-Ракурс №10 від 30.12.2010p. 
На головну сторінку