Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №231 від 16.03.2006p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Візьміть на замітку

Отримайте в подарунок... вірус

Мобільних спритників досвідчені продавці можуть легко розкусити

Не секрет, що досить частими є випадки, коли мобільні телефони перетворюються із необхідних засобів зв’язку на дорогі та претензійні іграшки, які потрібні насамперед для того, аби довести усім навколо, який крутий власник такого телефона.

Власник салону мобільних телефонів “Емітер” Костянтин КЕПЛІН розповідає, що йому іноді трапляються спритники (а це, переважно, молоді хлопці віком 20-27 років), які купують телефон тільки для того, щоб якийсь час похизуватися дорогою річчю перед своїми друзями, а потім повертають його в салон з претензіями, мовляв, ви продали мені неякісний апарат, він “глючить”, погано чути або просто “він мені не підходить” тощо. А оскільки українські закони покликані насамперед захищати споживача, то продавець мусить взяти у покупця цей телефон, здати його в сервісний центр, перевірити, - тобто вся процедура складна й тривала. Досить часто закінчуються такі інциденти тим, що продавець змушений повернути покупцеві гроші.

Втім, говорить Костянтин Павлович, таких людей він навчився визначати за їх поведінкою, запитаннями (наприклад, їх завжди цікавить, чи можна повернути гроші, якщо щось буде не так, якщо телефон не підійде тощо, іноді вони навіть роблять спроби залякати продавця) і намагається з ними не мати ніяких справ.

Варто знати, що в кожного телефона є своя внутрішня пам’ять, за якою можна визначити все, що з ним відбувалося. Наприклад, якщо власник не в сервісному центрі, а власноручно “перепрошив” його, - щоб удосконалити. У такому випадку, пояснює Костянтин Павлович, гарантія на виріб уже не діє. Гарантія знімається також, якщо ви закачували в телефон картинки чи мелодії з інтернетівських сайтів, не рекомендованих виробником. Пам’ятайте, що безкоштовний сир буває тільки в мишоловці, і не дивуйтеся, коли разом з мелодією ви отримаєте “в подарунок” який-небудь вірус. І хоча поки що ці віруси елементарні, тобто позбутися їх можна звичайною перепрошивкою, та удосконалюються телефони, а разом з ними й віруси. Останні передаються також через СМС, отримані з інтернету, тому пан Костянтин радить знищувати їх, навіть не відкриваючи.

Крім того, внутрішня пам’ять телефона допомагає визначити, на які номери і в який час телефонували з цього апарата, а також, хто телефонував на нього. За телефонним номером – імеєм (його зазначено на внутрішній кришці телефона, а також у гарантійному талоні) – можна повністю простежити людину, яка користується апаратом. Між іншим, саме завдяки цій особливості сучасних телефонів вдається розшукувати крадені “мобілки”.

Що ж стосується найбільш модних телефонів, то, за словами Костянтина Павловича, сьогодні найбільшим попитом користуються телефони Nokia, Sony Ericsson. Жінки надають перевагу вишуканим, з яскравим корпусом та екраном моделям Samsung. Крім цих марок, у салоні “Емітер” представлені телефони інших популярних торгових марок – Motorola, Siemens, LG, Fly та ін. До речі, якщо ви хочете телефон, якого не побачили на вітрині “Емітеру”, його можна замовити – і вже за добу ви станете його власником. Крім того, тут ви можете вибрати будь-які аксесуари на свій смак, зарядні пристрої тощо. А ціни? Повірте, вони вас приємно здивують. Переконатися в цьому можна, завітавши в салон «Емітер», який знаходиться за адресою: м.Рівне, вул.Київська, 36, гот.»Турист», 1 поверх, тел.: 29-06-99.

16.03.2006Валентина ХАРИНЮК



Рівне-Ракурс №10 від 16.03.2006p. 
На головну сторінку