Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №481 від 30.12.2010p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Боремося з похміллям

Якщо вранці погано, значить увечері було добре

Якщо вранці погано, значить увечері було добре

Готуймося! Незабаром ваш організм чекають тяжкі випробування. Ніщо у світі не минає безслідно - ось вони, запливи на довгі алкогольні дистанції протягом новорічних свят. Способів позбутися похмілля так само багато, як і шляхів його отримати. Проте чимало “потерпілих від веселощів” наступного ранку не можуть дати собі ради з головним болем, млявістю і нудотою. Тож поки не пізно ми пропонуємо ознайомитися з найкращими антипохмільними рецептами.

1. Холодний душ. Почуваєте себе вранці зовсім мляво? Неодмінно прийміть холодний душ. А ще краще - контрастний, щоб нормалізувати циркуляцію крові.

2. Активоване вугілля. Щоб позбутися токсинів, прийміть кілька таблеток активованого вугілля - воно абсорбує алкоголь і допомагає організму скоріше вивести його.

3. Гімнастика. Здається, з похмілля не може бути й мови про жодні фізичні вправи. Неправда! Якщо ви змусите себе зробити хоча б кілька нескладних рухів, то одразу відчуєте себе краще: організм отримає нарешті потрібний кисень і воскресне.

4. “Кривава Мері”. Відчуваєте, що вам просто необхідно похмелитися? Не варто перетворювати новорічні свята на запій. Оберіть коктейль із горілки з томатним соком. Томатний сік містить вітамін С, котрий нейтралізує дію алкоголю.

5. Знеболювальні. Якщо голова болить просто нестерпно, прийміть знеболювальне. Тільки не упаковку за раз, щоб не нашкодити й без того нещасній печінці.

6. Допомога шлунку. Здається, у животі триває революція? Що ж, ви можете її припинити. Візьміть 50 г рому, змішайте з 1 ч.л. меду й розбавте 1 ст.л. вершків. Далеко від туалету не відходьте.

7. Купання. Коли від похмілля не допомагає нічого, немає способу кращого, ніж зануритися в ополонку. Підходить тільки для екстремалів. Проте ефект - стовідсотковий.

8. Молоко. Ніщо так м’яко і дієво не очищує організм від токсинів, як склянка свіжого молока! Нехай у вашому холодильнику завжди стоїть пакет лікувального напою.

9. Мускатний горіх. Трішечки мускатного горіху з похмілля - і синдром буде знятий. У мускатному горіхові містяться речовини, які припинять нудоту.

10. Зелень. На сніданок обов’язково пожуйте петрушку. По-перше, петрушка збагатить організм вітамінами А, В і С. По-друге, “запустить” печінку. А по-третє, пом’якшить ваш “гарячий” подих.

11. Гарний настрій. З похмілля дуже важко думати. Але просто необхідно налаштувати себе на позитив. Якщо постійно думати про те, як вам погано, стан організму від цього не покращиться.

12. Любов. Спробуйте з похмілля поприставати до своєї другої половинки. Якщо він (вона) вас любить, неодмінно вигадає ще дюжину способів позбавити вас похмільного синдрому.

13. Зволожувач. Щоб обличчя не було таким опухлим, скористайтеся зволожувальним кремом чи гелем. Так ви зможете приховати синдром хоча б зовні.

14. Живильна волога. Після алкоголю організм дуже потребує рідини. Тому пийте якнайбільше води, щоб відновитися.

15. Яйця. Вам знадобляться як жовтки, так і білки - усе буде корисним для зруйнованого святами організму. На сніданок з’їжте яєчню або варені яйця. У цьому продукті містяться амінокислоти, які борються з токсинами.

16. Сон. Після веселощів просто необхідно дати організму відпочити. Що довше спатимете, то менше мучитиме похмілля. Тому намагайтеся не прокидатися протягом восьми годин. А ще краще - протягом дев’яти і більше.

17. Не пийте. Якщо ви не будете випивати, то й від похмілля потерпати не доведеться.

30.12.2010



Рівне-Ракурс №10 від 30.12.2010p. 
На головну сторінку