Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №482 від 05.01.2011p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#На сесії

Рівненщина з бюджетом

У 2011 рік Рівненщина увійшла із прийнятим бюджетом. У переддень Нового року на третьому засіданні обласної ради прийняли головний документ, за яким житиме наш край протягом року. Відтак, доходи і видатки обласної скарбниці становитимуть майже 2 мільярди гривень.

Якщо всі питання порядку денного депутати затвердили майже без зауважень, то прийняття основного фінансового кошторису області стало найпроблемнішим. Основні заперечення до бюджету виголошували представники фракції “Батьківщина”. Каменем спотикання стало невдоволення “білосердешних” у тому, що облдержадміністрації надається можливість розподілу субвенцій, які надходитимуть в область з Державного бюджету. Натомість у членів фракції Партії регіонів жодних заперечень не було. “Ми не маємо морального права не приймати цей бюджет таким, який він є”, - наголосив керівник фракції Партії регіонів Анатолій ЮХИМЕНКО.

“Сьогодні на сесії ми задекларували бюджетні наміри на 2011 рік, розставили фінансові акценти та зафіксували ключові цифри у галузях, - зазначив Юрій КІЧАТИЙ. - Ми поки що не виносили на розгляд депутатів переліку об’єктів соціально-економічного розвитку та обсягів їх фінансування, адже над цим зараз спільно працюємо з районними радами та райдержадміністраціями, які, у свою чергу узагальнюють пропозиції від сільських та селищних рад”.

Голова обласної ради також повідомив, що субвенцію з Державного бюджету на соціально-економічний розвиток регіонів обласна рада розподілятиме вже на наступній сесії. Сподіваються, 1,5 мільярда гривень, які в Держбюджеті передбачені на комунальні дороги, Рівненщина отримає суму, справедливо розподілену за кількістю населення.

Збільшення дохідної частини бюджету - ще одне завдання, яке ставить перед собою обласна влада спільно з органами місцевого самоврядування. За словами Юрія Кічатого, кожна сільрада повинна спланувати і спрогнозувати, скільки у 2011 році вона здатна заробити.

Не соромилися можновладці говорити про те, що нинішнього року нам буде несолодко. Проте керманич Рівненщини Василь Берташ запевняє, що саме 2011 стане роком стабілізації бюджету. А ось уже у 2012 році, каже, що жити стане набагато краще. Сподіватимемося, що таки стане.

05.01.2011Алла БІДЮК



Рівне-Ракурс №10 від 05.01.2011p. 
На головну сторінку