Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №482 від 05.01.2011p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Транспорт

Рівненські маршрутки з новими технологіями?

Вже у лютому рівненське міське управління транспорту і зв’язку планує порекомендувати перевізникам використовувати у міських маршрутних таксі GPS-технології. І все задля покращення комфортності пасажирів.

- Зараз ми переймаємо досвід Дніпропетровська та Полтави, де такі технології активно застосовуються, - розповів начальник міського управління транспорту і зв’язку Віталій МИРОНЮК. - Наприклад, у Полтаві, з-поміж 360 міських маршрутних таксі, понад сотня вже обладнана GPS. Це дозволяє повністю контролювати маршрутне таксі. По-перше, GPS-прилад дозволить відстежувати фахівцями управління графік проїзду водієм свого маршруту, і буде зрозумілим, чи дотримується він визначеного інтервалу проїзду між зупинками. Це повністю вирішить проблему довгих очікувань для пасажирів. По-друге, водії зобов’язані оголошувати кожну зупинку, адже, близько 40 відсотків людей у Рівному - приїжджі і далеко не всі з них добре знають місто. А хтось пам’ятає, щоб водій маршрутки оголошував назви усіх зупинок? Якщо буде GPS - то приємний жіночий чи чоловічий голос це робитиме за нього. По-третє, сканування при вході дозволить знати кількість пасажирів, перевезених за день у маршрутці.

Власне мене розповідь Віталія Миронюка про такі технології для наших маршруток надзвичайно зацікавила. От тільки як відреагує на такий задум міська влада? Чи будуть виділені на це кошти? Хоча, на мою думку, цей пристрій ставитимуть перевізники навіть за свій кошт, адже функція щодо сканування кількості пасажирів їх надзвичайно зацікавить. Думаю, усі здогадуються чому. А коштуватиме таке диво техніки з усіма вищезазначеними функціями 2,5 тисячі гривень. Що ж, можливо незабаром це вже стане невід’ємним елементом наших маршруток… Поживемо - побачимо.

05.01.2011Дмитро ГУБАНОВ



Рівне-Ракурс №10 від 05.01.2011p. 
На головну сторінку