Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №482 від 05.01.2011p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Новини краю

Економити на освіті більше не будуть

Такого результату дійшли учасники розширеної наради з питань формування бюджету на 2011 рік. “На Рівненщині з року в рік знімали гроші з освіти, щоб закрити потреби медицини, - констатує в.о. голови ОДА Анатолій ЮХИМЕНКО. - Це бачать у столиці і думають, що в області не вміють витрачати гроші на розвиток”. Тим більше, що в області є більше 20 аварійних шкіл, які потребують значних капіталовкладень.

Визначили кращі гуртожитки

Завершився традиційний огляд-конкурс на краще облаштування гуртожитків. Найбільш комфортні та затишні осередки визначали у два етапи. Спочатку в кожному вищому навчальному закладі відбувався відбірковий тур, а потім уже обласний. Переможців обирали серед гуртожитків ВНЗ І-ІІ та ВНЗ ІІІ-ІV рівнів акредитації. До уваги брали, зокрема, умови проживання, стан збереження майна, організацію дозвілля. У результаті найкращими визнали гуртожиток №5 НУВГП (1 місце), гуртожиток №2 РДГУ (2 місце), гуртожиток № 6 НУ “Острозька академія” (3 місце). Переможці отримали грамоти, кубки та сертифікати на отримання кухонних плит, холодильників, пральних машин, телевізорів, фотоапаратів.

50 мільйонів боргу

У новий опалювальний сезон тепловики увійшли з неокупними тарифами. Як наслідок, Рівненщина розраховується за імпортний енергоресурс на 47 відсотків. Це не значно краще, ніж інші області, втім підприємствам борги потрібно зменшувати.

Водночас обіцяної компенсації за різницю в тарифах у 2010 році так і не дочекалися. Теплопостачальники Рівненщини підтвердили у столиці понад 50 мільйонів збитків, завданих наданням неокупних послуг за 9 місяців цього року. Понад 30 мільйонів їм обіцяли відшкодувати з Держбюджету. Однак, рішення відтермінували.

Кому гуртожиток?

У комунальну власність територіальні громади вже прийняли 54 гуртожитки. Мешканцям 35 із них вже дозволили приватизовувати кімнати. Серед причин, які стримують цей процес - самовільне перепланування кімнат, реконструкція гуртожитків, внесення змін у технічну документацію.

На Сарненщині визначили найдостойніших

Тих, ким можна пишатися, визначали, зокрема, серед громадських та політичних діячів краю, підприємців, сільгоспвиробників, освітян, медиків, спортсменів, працівників культури, меценатів, духовенства. У результаті переможцями рейтингу популярності “Гордість Сарненщини” стали: депутат Сарненської міської ради Леонтій Ніколайчук, директор підприємства “Фантомаш”, винахідник Анатолій Сінозацький, настоятель Свято-Покровської церкви отець Володимир, передовик сільського господарства Володимир Тивончук тощо.

Водночас проект “Гордість Рівненщини” досі триває. За його підсумками будуть визначені найдостойніші краяни, які формують імідж області.

05.01.2011



Рівне-Ракурс №10 від 05.01.2011p. 
На головну сторінку