Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №483 від 13.01.2011p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс подій

Шановні абоненти!

У зв’язку з нестабільними погодними умовами - різкими перепадами температури зовнішнього середовища, атмосферного тиску, виникають небезпечні ситуації при користуванні газом у побуті, особливо при експлуатації приладів з відводом продуктів згорання в димоходи.

Тому ПАТ “Рівнегаз” вкотре хоче наголосити, що запорукою безпечного користування газом є надійність приливно-витяжної вентиляції, справність димових каналів.

Не забувайте, що перш ніж увімкнути в роботу газові прилади з відводом продуктів згорання у димохід, необхідно обов’язково перевірити тягу. Тягу в димарі визначають піднесенням сірника під тягопереривач колонки, опалювальних котлах та печах - смужкою паперу, підносячи її до запального віконця у дверцятах пальника, а тягу у вентиляційному каналі - піднесенням клап-тика паперу до вентиляційної решітки. При цьому папір повинен впевнено притягуватися і не падати. При відсутності тяги користуватися газовими приладами категорично забороняється, тому що це може призвести до отруєння чадним газом.

Хочемо нагадати абонентам, споживачам природного газу, які проживають у багатоповерхових житлових будинках, що у випадку виявлення відсутності тяги необхідно звернутися до балансоутримувачів житла (ЖКП, будинкових кооперативів, будинкоуправління) для приведення димових та вентиляційних каналів у належний стан, оскільки згідно з п.4.5.23 Правил безпеки систем газопостачання України, контроль за проведенням перевірок стану димових та вентиляційних каналів з метою визначення їх придатності для подальшої експлуатації покладається на житлово-експлуатаційні організації та керівників (власників) громадських будинків і проводиться їх власними силами.

Періодичній перевірці і прочищенню підлягають:

- димові та вентиляційні канали опалювальних печей, опалювальних котлів, які працюють сезонно - не рідше 1 разу на рік перед початком опалювального сезону; які працюють цілий рік - 2 рази на рік (навесні та восени);

- димові і вентиляційні канали від газових проточних і ємкісних водонагрівачів для гарячого водопостачання - не рідше 1 раз на 6 місяців.

Не забувайте постійно стежити за оголовками димарів і вживати заходи щодо запобігання їх обмерзанню і закупорці. У зимовий період огляд оголовків димоходів проводити не рідше 1 разу на місяць.

Не користуйтеся грубками, які мають тріщини. Пам’ятайте, що після 2-3 годин роботи грубки, необхідно зробити перерву на 1-2 години для її охолодження. Залишати працюючу грубку на ніч категорично забороняється.

ПАТ “Рівнегаз” наголошує, що перед ввімкненням у роботу та під час роботи газових приладів кватирку чи фрамугу необхідно завжди тримати відчиненою.

Не допускайте самовільної реконструкції системи газопостачання та самовільної заміни газових приладів - ці роботи повинні виконувати виключно фахівці газових господарств.

Відчувши запах природного чи чадного газу - терміново припиніть користування газовими приладами та обов’язково викликайте аварійну газову службу за телефоном 104. Всі аварійні виклики приймаються цілодобово та виконуються безкоштовно.

Пам’ятайте, що дотримання елементарних правил та інструкції з безпечного користування побутовими газовими приладами та апаратами, що наведені в абонентній книжці - є запорука безпечного використання газу в побуті.

Шановні абоненти! Будьте обачні з газом і він приноситиме у Ваші домівки тепло та затишок.

13.01.2011ПАТ “Рівнегаз”



Рівне-Ракурс №10 від 13.01.2011p. 
На головну сторінку