Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №483 від 13.01.2011p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Неможливо уникнути

Техогляд-2011 стартує 15 січня

15 січня розпочинається державний технічний огляд транспортних засобів. Відтак є можливість офіційно пройти огляд транспорту без ажіотажу, який спостерігався у минулі роки.

Техогляд засобів незалежно від форми власності проводиться з такою періодичністю:

Два рази на рік - засоби, призначені для перевезення пасажирів з кількістю місць для сидіння більш як 9 з місцем водія включно, та спецзасоби для перевезення небезпечних вантажів.

Один раз на рік - засоби, призначені для перевезення вантажів з максимально дозволеною масою понад 3,5 т, а також спеціальні та спеціалізовані засоби.

Один раз на два роки ДТО проходять засоби, призначені для перевезення пасажирів з кількістю місць для сидіння не більш як 9 з місцем водія включно, та для перевезення вантажів з максимально дозволеною масою до 3,5 т, а також мотоцикли та інші механічні транспортні засоби.

Допускається проведення техогляду причепів, причепів-розпусків та напівпричепів незалежно від року їх випуску одночасно з тягачем.

Сьогодні в Рівненській області працює 42 суб’єкти господарювання, що уповноважені на перевірку технічного стану транспортних засобів під час ДТО.

Для проведення техогляду працівнику ДАІ подаються наступні документи:

• для фізичних осіб - документ, що посвідчує особу; для юридичних - копії довідки з ЄДРПОУ та документа, що підтверджує факт закріплення засобу за водієм;

• протокол перевірки технічного стану, виданий не раніше 45 діб до дати проведення техогляду, або міжнародний сертифікат;

• реєстраційні та інші документи, що підтверджують право використання зазначеного засобу;

• посвідчення водія та талон;

• медична довідка;

• поліс обов’язкового страхування або документ, що підтверджує право на звільнення від нього;

• дозвіл на встановлення та використання спеціальних звукових і (або) світлових сигнальних пристроїв;

• свідоцтво про допущення засобів до перевезення небезпечних вантажів та свідоцтво про підготовку водіїв засобів, що перевозять небезпечні вантажі;

• документ, що підтверджує проведення випробовування газової паливної системи в порядку і строк, установлені для даного виду обладнання та його комплектації.

У разі відсутності будь-якого із цих документів - техогляд не проводиться.

13.01.2011Заступник начальника ВДАІ м.Рівне Олег ДІДУХ



Рівне-Ракурс №10 від 13.01.2011p. 
На головну сторінку