Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №231 від 16.03.2006p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Інтерв'ю в номер

Валерій Богуцький: «Я не хочу жити проблемами міста.

Я хочу їх вирішувати»

Виборчі перегони добігають до свого завершення. Однак для самих кандидатів ця пора чи не найгарячіша. У Валерія Богуцького, кандидата на посаду міського голови Рівного, щоденно відбувається по 5-6 зустрічей на підприємствах та установах, а ще - спілкування з виборцями на ринках та у магазинах, власноручна роздача агітматеріалів у «наметовому містечку».

- Пане Валерію, протягом дня вас можна зустріти у різних куточках міста, ви активно спілкуєтеся з виборцями. А тим часом ширяться чутки, що ось-ось кандидат Богуцький зніме свою кандидатуру на користь когось «прохідного»…

- У вашому запитанні вже закладена і відповідь: немає сенсу проводити активну виборчу кампанію, щоб потім зняти свою кандидатуру. Я пішов на ці вибори задля перемоги. У мене одна мета - зробити наше місто, місто у якому я виріс, і де живуть мої діти, - кращим містом в Україні. І я це зроблю.

- Ваше переконання у тому, що саме ви станете міським головою, як на мене, вже починає дратувати конкурентів. Звідки така віра у себе та у власні сили?

- Напевно, немає сенсу йти на вибори, не вірячи у власні сили. І мене дивують кандидати, які оглядаються у боки і шукають якісь запасні варіанти. Так перемог не здобувають. Я абсолютно переконаний, і це підтверджують мої численні зустрічі з виборцями, що у Рівному потрібні зміни. Настав час нових підходів, нових рішень, нової генерації. Старі методи керівництва себе віджили, і керувати таким механізмом, як місто, «вручну» вже неможливо. І чим швидше ми це зрозуміємо, чим швидше перейдемо до системного управління, чим швидше поставимо міські служби на служіння інтересам мешканцям міста, тим краще для Рівного та рівнян.

- Чинний міський голова в одному зі своїх інтерв'ю фактично заявив, що поки не бачить свого наступника, і склалося враження, що ця заява стосувалася вас персонально.

- Це проблема Віктора Чайки, що він не зумів виховати чи підготувати свого наступника за стільки років управління містом. На жаль, вічного нічого немає. Рано чи пізно настає час змін. І до них треба бути готовим. Я вже неодноразово говорив, що з повагою ставлюся до Віктора Чайки. Він зробив для Рівного та рівнян дуже багато. Хоча з багатьма речами, знову ж таки, як мешканець міста, не можу погодитися. Наприклад, мені не подобається план чи, скоріше, відсутність плану забудови міста, незрозуміла система чи безсистемність у розподілі земель, є цілий ряд проблем у житлово-комунальній сфері та будівельній галузі. І я не сприймаю популістських гасел на кшталт «жити життям міста» чи «жити проблемами міста». Не хочу я жити проблемами міста - я хочу ці проблеми вирішувати. Раз і назавжди. Ми маємо нарешті усвідомити, що латання доріг та подача води у квартири - це не героїзм. Це нормальна і щоденна функція міської влади.

- Як відомо, чинного міського голову підтримали ряд партій різного політичного забарвлення, за вами ж тільки БЮТ та Партія Патріотичних сил України Олександра Зінченка. Не мало?

- Думаю, що така підтримка визначається не кількістю, а якістю. Я переконаний, що політична сила, яка має серйозні наміри і хоче мати політичне майбутнє, повинна і «показувати» свої кадри. У нашому випадку ряд партій підтримали «прохідного кандидата». Очевидно, що з розрахунком на майбутні посади чи інші блага. А тепер виникла доволі цікава та парадоксальна ситуація: «прохідний кандидат» підписав угоду про майбутню співпрацю на місцевому рівні тільки з однією з них. Яка роль інших? На жаль, цей кандидат став лише брендом, своєрідною конячкою, яка має привести у міські владні коридори тих, хто вже зараз «монополізував» і його ім'я, і, очевидно, його самого. Взагалі, я вважаю, що в Україні варто було б запровадити максимально два терміни перебування не лише для Президента, а й для усіх посадовців на виборних посадах.

- Віктор Чайка також заявив про небезпеку, коли над містом проводять експеримент з управління.

- І я його цілком підтримую. Експериментувати над містом не дозволено нікому, і час ці експерименти припинити. Я тільки за. Тому і виступаю за те, щоб була запроваджена комплексна наукова система управління, а не штучна та ручна. І я не вірю, що можна якось «завершити розпочате». Це - процес. Все краще, що зробив нинішній мер, буде продовжене і перейде в нову, вищу фазу. І так само буде передане наступним керівникам міського господарства.

16.03.2006Розмовляла Марина СТЕПАНЮК



Рівне-Ракурс №10 від 16.03.2006p. 
На головну сторінку