Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №485 від 27.01.2011p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Врізка

Поросят розводили на солярці

Поросят розводили на солярці

У селі Гільча Здобунівського району затримали трьох мешканців Волинської області, які разом із відгодівлею племінних свиней, несанкціоновано закачували пальне. Поряд із хлівом для розведення поросят стояв вантажний бус, оглядаючи який правоохоронці помітили дві бочки, обкладені мішками з кормом для свиней. У них через шланг заливали пальне.

- Затримані здійснили несанкціоновану врізку в магістральний нафтопродуктопровід для відкачування дизельного палива. Під час затримання вдалося встановити безпосереднє місце врізки, - прокоментував начальник відділу спеціальної міліції при УМВС Василь ДОВГОМЕЛЯ. - Група заздалегідь спланувала свої злочинні наміри та під прикриттям діяльності фермерського господарства зробила відвід, де був схований шланг із манометром, який регулював тиск у трубі, аби не спричиняти перепадів. На сьогодні нам відомо, що група, у складі якої є організатор, виконавець та водій-реалізатор, здійснила три відбори. Безпосередньо у день затримання вилучили майже дві тонни дизельного пального. Що ж до попередніх крадіжок - усе стане відомо пізніше в результаті проведення слідчих дій.

У взятому в оренду будинку планувалося, так би мовити, вирощування свиней. Дійсно свині там були. Автомобілем вони перевозили корм для них, а між цим всім були сховані бочки з дизельним паливом. Наразі вирішується питання про порушення кримінальної справи та обрання до затриманих запобіжних заходів.

- Я проживаю у Маневичах Волинської області, - розповів працівникам міліції 20-річний Сергій. - Торік у червні влаштувався на фірму, яка займається розведенням племінних свиней у місті Камінь-Каширський. А у листопаді директор фірми мені запропонував більш оплачувану роботу - доглядати поросят, тільки вже в орендованому приміщенні. Я погодився. Разом зі мною працював і 27-річний Роман із Маневицького району. У середині грудня директор своїм автомобілем відвіз нас у село Гільчу на Здолбунівщині. Відтоді ми почали облаштовувати приміщення для розведення худоби.

Власник підпільного “нафтового” бізнесу навідувався у село двічі-тричі на тиждень і привозив продукти та корм для свиней. Розвезенням “корму”, тобто нафтопродукту, займався 22-річний Андрій, уродженець Дніпропетровська.

Аби знайти місце врізки у нафтопровід, спеціалістам довелося працювати до темна. Та побаченому вони вразилися: майже у три метри в глибину землі був виритий тунель довжиною понад 70 метрів, який закінчувався у погребі сараю.

- Наразі із затриманими спілкуються працівники управління з боротьби з організованою злочинністю УМВС України в Рівненській області, - розповідає начальник ВЗГ УМВС України в Рівненській області Інна БЕРЕЗОВСЬКА. - Порушена кримінальна справа за ч.2 ст.185 Кримінального кодексу України (“Крадіжка”). Крім того, під час досудового слідства вирішуватиметься питання про порушення кримінальної справи за ст.292 ККУ (“Пошкодження магістральних нафто-, газо- та нафтопродуктопроводів”).

27.01.2011Любов РОМАНЮК



Рівне-Ракурс №10 від 27.01.2011p. 
На головну сторінку