Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №488 від 17.02.2011p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Новини області

Сладковський пішов за власним бажанням

У зв’язку з виходом на пенсію, начальник Головного управління праці та соціального захисту населення ОДА Георгій Сладковський подав заяву на звільнення. Її підписав голова ОДА Василь Берташ.

Плинність кадрів

Ігоря Шумлянського звільнили з посади головного лікаря Рівненського обласного клінічного лікувально-діагностичного центру імені Віктора Поліщука за переведенням на посаду заступника головного лікаря з організаційно-науково-методичної роботи цього центру. Відповідне розпорядження підписав голова ОДА Василь Берташ. Обов’язки головного лікаря виконує Мирослав Решота - заступник головного лікаря з економічних питань цього ж центру.

“Допомогли” на півмільйона

На 510 тисяч гривень надали грошової допомоги обласні обранці торік. 327,7 тисячі гривень допомоги виділило керівництво обласної ради, а 165 тисяч гривень дали депутати.

Рокитнівський щебінь - на Білорусь

Польські інвестори хочуть взяти в оренду частини території та обладнання Томашгородського камене-дробильного заводу, що в Рокитнівському районі, для виробництва щебеню. Поляки планують привезти частину свого обладнання і виробляти щебінь, який, крім продажу в Україні, йтиме на експорт у Білорусь та Росію.

Навчальна статистика

На Рівненщині нараховують 707 загальноосвітніх навчальних закладів. У них навчається 146,8 тисячі учнів і працює 19,1 тисячі вчителів. У порівнянні з 1995-1996 навчальним роком кількість шкіл зменшилася на 84, учнів - на 45,8 тисячі. А вчителів побільшало на 1,3 тисячі осіб.

Дайте ще автобус

На Березнівщині просять ввести новий автобусний рейс. Під час сходу громадян у селах Балашівка та Сівки, селяни попросили ввести додатковий автобусний рейс сполученням Березне - Сівки.

Пенсіонери - земельні магнати

Близько 60 відсотків земельних паїв Рівненщини перебуває у власності пенсіонерів. Ще 20 відсотків - у власності спадкоємців пенсіонерів, які живуть переважно у містах.

Середня площа паю - 2,7 гектара і складається з кількох ділянок, розкиданих у різних місцях.

Кредити на село

Мешканці сіл Рівненщини отримали 368 кредитів на газифікацію, а також на завершення будівництва чи придбання житла. Це стало можливим у рамках обласної програми “Власний дім”. Її фінансування відбувається з державного, обласного та районних бюджетів. Для селян кошти видають під три відсотки річних на 20 років. Однак багатодітні родини, а також молоді сім’ї мають пільги. Подружжя, у якому чоловік та дружина - віком до 35 років, отримують кредит на 30 років, а сім’ї, у яких троє і більше дітей до 18 років, не сплачують відсотків. Для завершення будівництва чи придбання житла селяни можуть взяти кредит у сумі 50 тисяч гривень, а на газифікацію - 2 тисячі гривень.

17.02.2011



Рівне-Ракурс №10 від 17.02.2011p. 
На головну сторінку