Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №488 від 17.02.2011p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Нешкідливі поради

Молитвослов та лимони лікують алкоголіків

Два-три дрібно нарізані лимони або гранати варіть у каструлі впродовж 30 хвилин. Рідина хай вихолоне і давайте її пити якнайчастіше тому, кого потрібно вивести із запою. Така вода добре виганяє шлаки і продукти розпаду алкоголю з крові, знімаючи тягу до спиртного.

Якщо людина сама хоче позбавитися від алкоголізму, їй можна порекомендувати інший спосіб лікування лимонами. У перший день після припинення вживання спиртного хворому треба дати сік одного лимона, на другий день - двох лимонів і так далі, доки кількість лимонів не дійде до 7-8 штук. Кожну порцію лимонного соку, щоб уникнути ушкоджень слизової оболонки шлунку, треба запивати 1/2 або 1/3 склянки зеленого чаю. Увесь курс лікування займає 14-16 днів.

Коли досягають щоденного прийому максимальної кількості соку, дозу поступово знижують, зменшуючи її щодня на один лимон. Провівши таке лікування, ви побачите, як у вас на очах у близької людини зникає потяг до спиртних напоїв.

Тим, хто побоюється пити багато лимонного соку, можна порадити методику лікування медом. Упродовж однієї години перед сном хворому дають 6 чайних ложок меду через кожні 20 хвилин. Разом - 18 ложок. Зробіть паузу в дві години, а потім продовжіть лікування - знову дайте хворому три рази по 6 чайних ложок через кожні 20 хвилин. Після чого вкладіть хворого спати до ранку. Коли він прокинеться, знову проведіть курс одногодинної терапії. Після цього можна снідати. Якщо такий порядок лікування буде витриманий впродовж місяця, людина не захоче більше пити.

Такий метод вигідно відрізняється від інших тим, що можна починати курс лікування навіть тоді, коли хворий знаходиться у стані найсильнішого сп’яніння.

Допомагає швидко вивести людину із запою така процедура. Хворому спочатку вимийте голову у відварі ромашки лікарської, а потім попарте ноги в цьому ж відварі. Цей спосіб зупиняє тягу до спиртного, покращує кровотік, знімаючи спазм судин, і також очищає кров від шлаків і продуктів розпаду алкоголю, навіює сон. Уві сні алкоголь краще виводиться з організму.

І ще один метод лікування: покладіть хворого в ліжко, а на подушку під шию покладіть великий мішечок з прогрітою на сковороді сіллю. Знайдіть у “Молитвословові” молитви від запою і читайте їх, одночасно розминаючи хворому ноги й руки, поки він не засне.

17.02.2011Ольга ЯРОШ



Рівне-Ракурс №10 від 17.02.2011p. 
На головну сторінку