Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №488 від 17.02.2011p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Допомога

Волосся кричить “SOS”!

Волосся кричить “SOS”!

Природа мудра. Вона створила людину і наділила її якостями, не властивими більше жодній істоті на землі. Більшість з нас навіть не здогадуються про унікальні приховані можливості свого організму. Волосся, мабуть, один з найточніших барометрів нашого здоров’я, бо кожна певна причина їх нездоров’я прямо або побічно кричить про ту або іншу проблему в організмі.

Кінчики січуться

Мабуть ви відразу подумали про зловживання феном, фарбою і розжареними щипцями. Однак не все так просто. Якщо ви дотримуєтеся простих правил догляду - підстригаєте кінці кожні 3-4 тижні і не зловживаєте феном, а волосся все одно залишається схожим на копицю сіна, задумайтеся про свою систему харчування.

Волосся, що січеться, обожнює касторову, мигдалеву і оливкову олії. Змастіть їм голову, після цього надягніть шапочку, оберніть її рушником, а за годину гарненько промийте. Наприкінці ополосніть волосся завареним чаєм, настоєм ромашки або липового цвіту.

Ламке волосся

Воно просто кричить вам про неполадки у кишечнику. У деяких випадках ламкість свідчить про втрату вологи волосяним стрижнем. Тому спершу спробуйте укріпити волосся народними засобами. Якщо ж поліпшення не наступило - бігом до терапевта.

Окрім зміни власного раціону, який потрібно обов’язково поповнити кисломолочними продуктами, полюбіть маски. Ось одна з найдієвіших: до подрібненого листа алое додайте по столовій ложці меду і касторової олії. Суміш, що вийшла, збийте з одним жовтком і чайною ложкою коньяку. Запасіться терпінням, адже тримати маску потрібно не менше години. Курс лікування - шість процедур, що виконуються раз на тиждень.

Тьмяне волосся

Це говорить про недолік гладкості кожної окремої волосинки, а також про вигорання пігменту. Проте головна причина тьмяності - низький гемоглобін.

Тьмяному волоссю часто не вистачає вітаміну Н, який поліпшує стан рогового шару волосся й укріплює його. Знайти цей вітамін у природі - проблематично, тому приймайте препарати, що містять цей вітамін два-три рази на рік. Підживіть організм тирозином - їжте мигдаль, авокадо, молочні продукти, кунжут і гарбузові насіннячка. Не забувайте про цинк - тонке волосся говорить про брак цинку в організмі. Крім того, будуть корисні м’ясо, свійська птиця, морепродукти, вівсяні пластівці, боби, яйця і молоко, а також чорний хліб і насіння соняшника.

Неслухняне волосся

Причина криється у підвищеній пористості волосяних стрижнів. Спробуйте хоч іноді ополіскувати волосся охолодженою мінеральною газованою водою, яка добре тонізує шкіру голови і надає природний мікромасажний ефект, стимулюючи кровообіг.

Сухе волосся

Таке проблемне волосся просто просить вас сходити на консультацію до нефролога - сухість шкіри голови і волосся трапляється при захворюваннях нирок. І ще - можливо, у вас дефіцит вітамінів А, В, С та білка.

Зверніть увагу на засоби з догляду за волоссям, що містять екстракт бамбука: вони укріплюють і пожвавлюють тонке, тьмяне волосся, додають об’єм, не перевантажуючи його.

Лупа

З особливою увагою поставтеся до шлунково-кишкового тракту. Жирні луски голови вказують на проблеми з товстим кишечником, захворюваннями жовчовивідних шляхів і уповільнення обміну речовин. Крім того, лупа може бути наслідком алергії.

Харчуйтеся правильно, без цукру, солі, кави і шипучих напоїв. Обожнюєте чіпси? Тоді доведеться вибирати - чіпси або білі сніжинки на піджаці. Балуйте шевелюру ферментними препаратами, які допомагають печінці і підшлунковій залозі працювати злагоджено: панзинорм, панкреатин, мезим форте.

Передчасна сивина

Волосся засріблилося? У небезпеці підшлункова залоза і щитовидна. У вашому випадку важливо виключити гормональну дисфункцію. Їжте менше солі і кислої їжі, не перевтомлюйтеся, не піддавайтеся стресам.

Ученими доведено - найпишніша шевелюра відростає до 30 років. Від 30 до 50 років кількість волосся різко зменшується, після чого може залишитися незмінною.

17.02.2011За матеріалами Інтернет-видань



Рівне-Ракурс №10 від 17.02.2011p. 
На головну сторінку