Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №489 від 24.02.2011p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Технічне питання

Важко, але ухвалили

Перше пленарне засідання сесії Рівненської міськради вкотре продемонструвало, що різнобарвність її складу не завжди сприяє продуктивній роботі. Зокрема, досить багато часу було витрачено на обговорення, здавалося б, “технічного” питання - затвердження Регламенту ради нового скликання.

На думку депутата Віктора ВІВСЯННИКА (фракція “Удар”), основним каменем спотикання став пункт Регламенту, де зазначається кількість депутатів, які можуть формувати фракції. (Нагадаємо, що у міськраді зареєстровані фракції, які складаються з одного або двох депутатів, - авт.). Найбільша фракція міськради - “Батьківщина” наполягала на якомога більшій кількості депутатів, які можуть формувати фракції.

Пан Вівсянник переконаний, що для демократичного суспільства обмеженість щодо чисельності депутатів у фракції неприпустима. Адже, якщо виборці підтримали, наприклад, “Єдиний центр” і до складу ради ввійшов один представник цієї сили - Сергій Паладійчук, то чому він має відступати від своїх обіцянок і долучатися до якоїсь із більших фракцій.

- Є очевидне протиріччя, - говорить міський голова Рівного Володимир ХОМКО. - Кількість депутатів, які входять у дуже маленькі фракції, у разі прийняття запропонованої “Батьківщиною” редакції Регламенту, “вилітають” з того життя: не матимуть доступу до багатьох речей і втрачають багато переваг, у чому і зацікавлені великі фракції. Моя позиція у цій ситуації нейтральна. Але я б хотів, щоб Регламент був затверджений, адже соромно перед людьми, що ми стільки часу “живемо” за старим. Мені, наприклад, сподобалася пропозиція, що новопризначені мною заступники повинні бути представлені на комісіях. Мені це подобається - нехай прийдуть, познайомляться з депутатами, розкажуть свою програму.

Наприкінці сесії депутати вирішили таки повернутися до розгляду питання про Регламент, який прийняли в цілому із запропонованими доповненнями, але без кількісного обмеження чисельності фракцій.

24.02.2011Любов РОМАНЮК



Рівне-Ракурс №10 від 24.02.2011p. 
На головну сторінку