Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №489 від 24.02.2011p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Конфлікт

На місці катівні - елітний готель?

На місці катівні - елітний готель?

У Рівному розгоряється черговий скандал. Цього разу він пов’язаний із територією навколо колишньої швейної фабрики, яка знаходиться на вул.Соборна,16. Нові власники вирішили побудувати на цьому місці чотирьохзірковий готель. Роботи ведуться орієнтовно з середини 2010 року.

З категоричним “ні” проти будівництва виступили представники Рівненської обласної організації УНП, аргументуючи це історичними фактами. “Тільки у ніч з 24 на 25 червня 1941 року на території в’язниці, де хочуть побудувати готель, і в яру на Грабнику, московські окупанти розстріляли більше 850 українців. У підвалах до цього часу знаходяться рештки Д.Клячківського (головного Командира УПА Клима Савура), І.Литвинчука та інших українських патріотів”, - йдеться у заяві.

Тобто, територія майбутнього готелю “Асторія” 60 років тому була місцем ув’язнення і страти тисяч українських патріотів.

Окрім того, РОО УНП просить міського голову провести археологічні розкопки і при виявленні людських решток зробити їх ексгумацію та перепоховання, а при відшуканні великої кількості людських залишків - створити на місці колишньої в’язниці меморіально-історичний комплекс у пам’ять про знищених тоталітарними і окупаційними режимами українців.

За словами Володимира Хомка, до якого ми відразу звернулися за коментарем, позиція міської влади проста - все має бути законно. “Я не ставатиму на чийсь бік, - зазначає міський голова. - Є депутати, відповідні комісії, отже, врегулювання цього питання - їх компетенція. Очевидно, що якби ви придбали швейну фабрику, а вам почали б диктувати, що саме там будувати, чи погодилися б ви на це?! Адже це є приватне майно. Як вирішиться ситуація - не знаю, але втручатися не збираюся”.

24.02.2011Любов РОМАНЮК



Рівне-Ракурс №10 від 24.02.2011p. 
На головну сторінку