Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №489 від 24.02.2011p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Обговорення

Доля інтернату залежить від депутатів

Голова обласної ради Юрій Кічатий закликав депутатів невідкладно визначитися з майбутнім школи інтернату. Це сталося під час одного із візитів до закладу, Рівненська обласна рада проводила День депутата.

За словами голови, ідея будівництва Олександрійської школи-інтернату виникла ще у 2003 році. Тоді у планах керівництва області було створення сучасного навчально-виховного комплексу, де могли б виховуватися діти-сироти та діти, позбавлені батьківського піклування. Однак, останніми роками в державі надавався пріоритет прийомним родинам. Як результат, матеріальна база Олександрійської школи-інтернату вже кілька років використовується менше, ніж наполовину. При цьому видатки з обласного бюджету на утримання закладу на рік складають 5,8 мільйона гривень.

Зважаючи на те, що навчально-виховні заклади місцевої сільради переповнені, базу Олександрійської школи-інтернату доцільно було б використовувати передусім для навчання дітей з навколишніх сіл. Тим більше, що у закладі уже створені умови для відкриття однієї дошкільної групи на 20 дітей, є вільні навчальні приміщення для початкової школи.

Крім цього, Юрій Кічатий вважає, що керівництво області спільно з депутатами повинно звернутися до центральних органів влади з проханням, щоб Державна служба зайнятості передбачила кошти на здобуття вихованцями закладу їх першої професії. Адже на території школи-інтернату вже декілька років успішно працює Олександрійське навчальне відділення Рівненського центру професійно-технічної освіти Державної служби зайнятості. “Якщо за професією сюди приїжджають люди з усієї області, живуть у Рівному в гуртожитку, їх щодня сюди привозять на навчання, то чому б на базі центру не відкрити одну-дві групи для старшокласників та випускників цієї школи-інтернату?” - зауважив він.

Присутні дійшли висновку, що недобудований спальний корпус для вчителів доцільно обладнати, як гуртожиток для випускників школи-інтернату. “Це може бути 20-30 кімнат з комфортними умовами проживання. Щоб у 18 років ці молоді люди не опинялися на вулиці”

24.02.2011



Рівне-Ракурс №10 від 24.02.2011p. 
На головну сторінку