Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №489 від 24.02.2011p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Нешкідливі поради

Порятунок від міозиту

З апалення м’язів (або міозит) є вкрай неприємним захворюванням, бо хворе місце не дозволяє людині повноцінно рухатися. Важливо забезпечити повний спокій, зігріти хворе місце і допомогти собі протизапальними травами й компресами.

Відваріть 3-5 картоплин у шкірці, накладіть на хворе місце через 1-2 шари чистої тканини і щільно притисніть. Для кращої дії картоплини попередньо розімніть. Зверху картопляний компрес накрийте вовняним шарфом. Після того, як картопля зрівняється по температурі з температурою тіла (більше не гріє), заберіть її, а хвору ділянку розітріть одеколоном або грілкою і добре утепліть. Прогрівання бажано проводити на ніч.

При всіх різновидах міозиту показана протизапальна терапія: п’ять-шість штук свіжого листя лопуха ошпарити окропом. Складіть листя стопкою, покладіть на хворе місце і накрийте зверху фланелевою ганчіркою або вовняною хусткою.

Високоефективний засіб при застудному і травматичному міозитах - розтирання бодягою: розтопіть чайну ложку вершкового масла і змішайте з чвертю чайної ложки порошку бодяги. На ніч вітріть суміш у хворе місце і перев’яжіть фланелевою ганчіркою. Увага! Цю процедуру слід проводити не частіше одного разу на тиждень, інакше може виникнути подразнення шкіри.

Для втирання у хворі м’язи приготуйте мазь з вербових бруньок - розітріть їх і змішайте з вершковим маслом у співвідношенні 1:1.

При болях у м’язах добре допомагають компреси з настою хвоща польового або втирання у хворі місця мазі: 4 частини насоленого свинячого сала (або несоленого вершкового масла) ретельно змішайте з 1 частиною порошку трави хвоща польового.

Для зняття болю в м’язах посипте питною содою 2 листки білоголової капусти (попередньо намилені) і накладіть їх на хворе місце у вигляді компресу, перев’язавши зверху вовняною хусткою.

Залийте 1 склянкою окропу 1 чайну ложку сухих квітів або одну десертну ложку сухого листя бурачника лікарського (огіркової трави) і дайте настоятися, укутавши в закритому посуді 5 годин. Пийте по 1 столовій ложці настою 6 разів на день.

Залийте 1 склянкою окропу чайну ложку сухої трави горицвіту весняного і дайте настоятися, укутавши, 1 годину. Пийте по 1 столовій ложці 3 рази на день при болях у м’язах.

Одну столову ложку подрібненого кореня молодого (першого року життя) лопуха залийте склянкою окропу і дайте настоятися протягом двох годин, потім процідити. Приймайте по півсклянки тричі на день після їжі протягом двох тижнів.

24.02.2011Ольга ЯРОШ



Рівне-Ракурс №10 від 24.02.2011p. 
На головну сторінку