Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №490 від 03.03.2011p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Новини області

На Рівненщині чергове диво

У селі Вербень, що на Демидівщині у місцевому лісі на зрубі звичайної берези виявили зображення розп’яття із Христом на ньому. Місцевий священик такий знак розтлумачив як Божий заклик до покаяння, відтак, з усіх куточків краю до села з’їжджаються віруючі.

Пенсії - за графіком

Виплату пенсій та грошової допомоги за лютий уже повністю профінансовано. Про це інформує головне управління Пенсійного фонду України в області. На рахунки пенсіонерів Рівненщини перераховано майже 330 мільйонів гривень.

Середній розмір пенсії станом на 1 лютого - 992 гривні, що на 15 відсотків (на 125 гривень) більше, ніж на цю дату торік.

Карантин повернувся у школи

У Рівненській області в Радивилівському районі на карантин закрили два навчальні заклади.

У районі тимчасово призупинено навчання у двох ЗОШ. Зокрема, з 18 лютого закрито школу у селі Дружба, з 22 лютого - в селі Бугаївка.

Де щасливчик?

На Рівненщині активно шукають гравця, який придбав білет “Лото-Забава” у відділенні Укрпошти на вулиці Д.Галицького, 69 у місті Дубно. Номер виграшного білета - 1083869. Щасливцю хочуть віддати більше 500 тисяч гривень.

23 лютого 2011 року під час трансляції програми в ефірі телебачення визначили цей переможний номер. Призовий фонд цього накладу становив понад 13 млн. грн. У регіональному представництві оператора державної лотереї “МСЛ” з нетерпінням чекають на гравця.

У Рокитному ще не вибрали

Досі немає однозначного рішення, кого ж обрали головою селищної ради у Рокитному. Виборча комісія визнала переможцем виборів Володимира Басича, однак попередній селищний голова Віктор Татусь із цим рішенням не погодився і подав позов до суду. 25 лютого суд визнав неправомірним рішення виборчої комісії, проте вона з цим рішенням не погоджується і ос-каржуватиме його у Житомирському адміністративному апеляційному суді.

Подарунок у два мільйони

Білл Гейтс знову зробив подарунок бібліотекам Рівненщини вартістю у два мільйони гривень. На Рівненщині 59 бібліотек отримають комп’ютери. Ці книгозбірні матимуть по 15 комплектів комп’ютерного обладнання. Вартість всього обладнання - 1 мільйон 950 тисяч гривень. Ці книгозбірні стали переможцями другого раунду конкурсу “Організація нових бібліотечних послуг з використанням вільного доступу до Інтернету”. Він проходить у рамках програми “Бібліоміст”. У результаті фіналістами конкурсу стали Березнівська, Володимирецька, Демидівська, Дубенська, Дубровицька, Зарічненська, Корецька, Костопільська, Острозька, Радивилівська, Рівненська, Рокитнівська, а також Рівненська міська бібліотечні системи. До речі, це найвищий показник в Україні.

03.03.2011



Рівне-Ракурс №10 від 03.03.2011p. 
На головну сторінку