Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №492 від 17.03.2011p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Транспорт

Немає грошей - ходи пішки

Рівненські перевізники вкотре ініціюють підвищення плати за проїзд у міському транспорті. Якщо міська влада “сильно” не заперечуватиме, то вже з 21 квітня рівняни їздитимуть містом за тарифом 2,50 грн.

Та схоже, що міська влада таки не проти, аби проїзд у рівненських маршрутках подорожчав. Аргументи, як-то кажуть, на лице: ціни на бензин скачуть, наче блохи, амортизація, дорогі запчастини, які швидко зношуються та як завжди - всі перевізники працюють собі у збиток, проте продовжують катати пасажирів майже задарма. Але будь-якому терпінню приходить кінець - і от знову страждають прості громадяни.

Начальник міського управління транспорту і зв’язку Віталій МИРОНЮК зазначає, що документ про затвердження тарифів на перевезення пасажирів пройшов всі регуляторні акти та, так би мовити, громадські обговорення, в яких взяли участь 96 перевізників та дев’ять представників громадських організацій. І всі “персонажі” в один голос погодилися, що так далі жити не можна - тариф треба підвищувати, бо буде біда. “Я розумію перевізників, вони мене просто взяли за горло. У багатьох містах України вже підвищили тариф, тож нам нікуди відступати”, - зазначає міський голова Володимир ХОМКО.

Також міська влада обмовилася, що такі спільні рішення, щодо подорожчання тарифу розглядатимуть і в області, тож напевно і вся Рівненщина відчує подорожчання.

Вже протягом цього тижня влада знову зустрічатиметься із перевізниками і вони спільними зусиллями в досягненні консенсусу таки вирішать на скільки ж піднімати тариф, але піднімуть - факт. Звісно, що громадськість це не влаштовує, але хто кого питає і хто на кого зважає. Виникає риторичне запитання - кого брати за горло нам, пасажирам.

17.03.2011Алла БІДЮК



Рівне-Ракурс №10 від 17.03.2011p. 
На головну сторінку