Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №492 від 17.03.2011p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Плани

На Кореччині буде лохниця і молокозавод

Налагодити вирощування лохниці та побудувати молокозавод вирішило керівництво Корецького району після поїздки до Польщі.

Як розповів представник делегації, заступник голови облради Олександр ЧУПРИНА, цілком реально, що результатом такої транскордонної співпраці стануть кілька проектів. Передусім йдеться про співробітництво у питаннях культури, освіти та розвитку зеленого туризму. “Керівництво Люблінського повіту налаштоване зробити все, щоб співпраця з Корецьким районом відбувалася в рамках європейської Програми транскордонного співробітництва для Польщі, Білорусі та України. А це 202,9 мільйонів євро на 5 років, які фінансує Євросоюз”, - розповів Олександр Чуприна.

Йдеться про так звані “м’які проекти” - проведення навчань, тренінгів, семінарів, обмін творчими колективами, розробка туристичних маршрутів, розвиток агросадиб. Щодо останнього, то польські колеги незабаром знову приїдуть до Корця, щоб допомогти району розробити відповідну програму розвитку зеленого туризму.

Йшлося і про співробітництво у галузі сільського господарства. Українці ознайомилися з роботою фермерського господарства, яке займається вирощуванням лохниці та експортує її до Великобританії. А поляки у свою чергу зацікавилися співпрацею з Корецьким районом, зокрема, у створенні спільного підприємства для вирощування на кислих поліських ґрунтах лохниці. “Усе, що від нас потрібно - виділити землю. Поляки готові привезти сюди передові технології, саджанці і налагодити вирощування лохниці. Працюватимуть на підприємстві місцеві жителі”, - пояснив Олександр Чуприна.

Крім того, під час візиту сторони розглядали можливість будівництва у Корці молокозаводу та налагодження деревообробного виробництва. Для продовження переговорів із цих питань представники потенційних інвесторів планують невдовзі пр-иїхати на Рівненщину.

Довідка

Угоду про співпрацю представники Корця та Любліна підписали 28 січня 2011 року в Корці.

17.03.2011



Рівне-Ракурс №10 від 17.03.2011p. 
На головну сторінку