Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №492 від 17.03.2011p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Кар’єра

Всіх дівчат - у моделі

інка побачила оголошення про набір маленьких моделей і вирішила привести свою доньку. Їх запросили до Києва і коли вони приїхали, то побачили величезну чергу матерів зі своїми доньками, тому зовсім перестали сумніватися. На пробах менеджер сказав, що у доньки надзвичайний талант, і він бачить її у головній ролі нового фільму. Для того, щоб погодити її на роль, необхідно зробити портфоліо (серія професійних художніх фотографій, 5 фото коштує приблизно 250 доларів). Жінка не була готова до таких витрат, але бажаючи своїй доньці світлого майбутнього, просто не змогла відмовити і виклала майже усі гроші, що були із собою - залишилося тільки на квиток. Доньку сфотографували і вони поїхали додому чекати на результати...

Однак жодних дзвінків з модельного агентства так і не було… Телефони, вказані в рекламному оголошенні, не відповідали... Так вони залишилися без грошей і без портфоліо, не кажучи вже про роль у кіно.

Б’ють на почуття

“Якщо ви хочете красивого, багатою життя для своїх дітей, приходьте в модельне агентство “N”. З вашими дітьми займатимуться найвідоміші візажисти, стилісти і модельєри... Поспішайте. Прийом в агентство обмежений”. У кого з люблячих батьків, почувши по телебаченню цю рекламу, не завмерло серце від настільки привабливих перспектив - адже для них їхні діти найкрасивіші і найталановитіші, і рука вже сама собою потяглася до телефону.

Батьки надсилають фотографії своїх симпатичних чад, потім їх усіх запрошують до Києва (або до якогось іншого великого міста) для зйомок портфоліо. Після зйомок обіцяють запросити для подальшої співпраці. Однак, на жаль, на контакт від агентства так ніхто і не виходить. Ще добре, якщо хоча б віддають на руки фотографії, нехай і такі дорогі.

Записують в актори

Агентства подібного типу можуть піти далі, ніж просто взяття грошей за пару фотографій. Іноді дорослих і дітей спокушають зйомками у фільмах і серіалах... Потім вмовляють пройти спеціальне навчання акторської майстерності. І спочатку беруть плату за акторську підготовку, потім за так звані зйомки, потім ще за щось, наскільки спрацює політ фантазії… Після проходження всього курсу “випускникам” палко тиснуть руки і відправляють у вільне плавання. Довірливі громадяни намагаються зателефонувати до режисера серіалу, дізнатися, чи є все-таки ролі, які так переконливо були обіцяні їм або їхнім дітям. Телефон вперто мовчить або батькам пропонують почекати. Мовляв, майте терпіння - вам зателефонують. Однак це все вже марна трата часу.

У результаті цих афер правоохоронні органи завалені заявами від людей, які мріють стати моделями, акторами і їх батьків. Заявники, захоплені емоціями, згораючи від обурення, погоджувалися в одному - вони і їхні діти стали жертвами великої шахрайської організації.

17.03.2011Дмитро ГУБАНОВ



Рівне-Ракурс №10 від 17.03.2011p. 
На головну сторінку