Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №494 від 31.03.2011p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Шукаємо відповіді

У Рівному буде референдум

У Рівному накопичилося чимало питань, які вирішити без участі місцевих жителів, було б не лише нераціонально, але й негарно. Наприклад, просте рішення про перейменування вулиці може викликати як позитив, так і невдоволення громади, що підтверджують певні критичні ситуації минулих років. Ким є для жителів Віктор Чайка, і чи хочуть вони називати, до прикладу, Комсомольський парк його іменем - також питання.

Аби у рівнян не виникало сумнівів, що саме вони є повноправними керманичами свого міста, міський голова Рівного Володимир Хомко ініціюватиме проведення місцевого референдуму. Шляхом таємного прямого голосування містяни скажуть своє слово і визначать головні пріоритети діяльності Рівного. Бо ж, як відомо, рішення, ухвалені на референдумі, є обов’язковими до виконання.

Під час голосування стане зрозумілим, чи будуть у Рівному безалкогольні свята. Відомо, що вже який рік поспіль магазини центральної частини міста закривають відділи з продажу алкоголю, точніше їх власникам рекомендують призупинити торгівлю спиртним. Таким чином черги утворюються в околичних крамничках, і це аж ніяк не вирішує проблему в цілому. Як кажуть, хто схоче напитися - зробить це.

Але, якщо раніше координаційна рада з питань профілактики злочинності серед неповнолітніх могла лише рекомендувати Рівнераді заборонити продаж спиртного певними торговельними об’єктами, тепер закон дозволяє місцевій владі діяти агресивніше - просто забороняти. Тим не менше, крапку у цьому питанні мають поставити рівняни, адже не відомо, як сприймуть вони новину про те, що не матимуть можливості придбати навіть пиво, та ще й у свято.

А поки що координаційна рада хоче рекомендувати 36-м закладам обмежити продаж спиртного під час наступних свят: Останній дзвоник, Випускний, День молоді, День міста, День Незалежності, День знань та День студента - всього сім. Рішення має погодити Рівнерада. Але хто знає, можливо, після проведеного референдуму ця ініціатива пошириться на все місто.

31.03.2011



Рівне-Ракурс №10 від 31.03.2011p. 
На головну сторінку