Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №494 від 31.03.2011p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Жах, що коїться

Продала дитину за 320 тисяч

Продала дитину за 320 тисяч

Поцілувала востаннє сина, забрала гроші і пішла… Так холоднокровно продала свого малюка 22-річна рівнянка Марія.

…Дівчина проживала разом із матір’ю в селі і давно мріяла купити в обласному центрі квартиру. Переїхавши до Рівного, вона винаймала помешкання і знайшла собі роботу із щоденним непоганим заробітком... “на трасі”. Через свою колегу Марія познайомилася з її братом, 26-річним Миколою. Усі троє згодом стали проживати разом.

Марія працювала щодня і змінювати стиль життя не бажала. Працівники міліції неодноразово складали на неї адміністративні протоколи за заняття проституцією, але й це не допомагало. Зароблені гроші Марія витрачала на одяг, утримання свого громадянського чоловіка та ще й вистачало передавати кошти мамі. Останній не було відомо, де насправді працює її донька.

Згодом Марія від Миколи завагітніла, але й це не стало на заваді дівчині займатися проституцією. Народження сина теж нічого не змінило. До півроку його вихованням займався батько, а потім нянею для малюка стала 21-річна подруга Ольга. Матір же мало цікавив стан власної дитини, якої вона згодом вирішила позбутися, заробивши при цьому кошти на квартиру.

Та замість споглядання пейзажів Рівного із вікон двокімнатної квартири, яка коштує 40 тисяч доларів, жінка бачитиме небо лише з камери - у клітинку…

Кілька тижнів тому працівники рівненської міліції отримали інформацію, що мешканка Рівного хоче продати свого сина. За дев’ятимісячного малюка 22-річна Марія просила 40 тисяч доларів. У результаті проведеної спецоперації жінку впіймали на гарячому.

Перемовини між покупцями та продавцем тривали недовго. Зустрітися домовилися в одному із номерів рівненського готелю, куди прийшли Марія із сином та 21-річна няня Ольга. Працівники міліції під виглядом подружньої бездітної пари, яка приїхала зі сходу України, купили дитину за 320 тисяч гривень. Гроші заздалегідь помітили. Переконавшись, що сума відповідає домовленій, Марія, задоволена оборудкою, поцілувала на прощання уже не свою дитину і пішла…

- Жінка займалася проституцією, а вихованням її сина - няня, яка була її ж подругою та проживала спільно у квартирі, яку вони винаймали, - повідомив на прес-конференції начальник УМВС України в Рівненській області Олег САЛО. - У грудні торік проти жінки вже була порушена кримінальна справа за статтею 166 Кримінального кодексу України (“Злісне невиконання батьками обов’язків, що призвело до тяжких наслідків”. У даному випадку - хвороби дитини). Тепер вона вже відповідатиме ще й за частиною 3 статті 149 (“Торгівля людьми”), санкція якої передбачає позбавлення волі на строк від восьми до п’ятнадцяти років. Обох жінок затримали та заарештували.

А хлопчик наразі перебуває в обласній дитячій лікарні і його подальшу долю вирішуватимуть відповідні служби. Оскільки з батьком дитини 22-річна Марія останнім часом не підтримувала контактів, то про долю його сина йому ще невідомо.

31.03.2011Любов РОМАНЮК



Рівне-Ракурс №10 від 31.03.2011p. 
На головну сторінку