Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №494 від 31.03.2011p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Допоможіть знайти

Мати у Чехії шукає доньку на Рівненщині

Мати у Чехії шукає доньку на Рівненщині

Сімейне життя у костопільського подружжя Журавлів не заладилося. Не врятувала стосунки і донька Олена, для якої були однаково дорогими як мати, так і батько. 13 років тому Василь та Наталія розлучилися. У пошуках кращого життя мама разом зі своєю донькою переїхали на постійне проживання у Чехію. У серпні торік вони навідалися в гості до своїх родичів у Костопіль. Утім, поїздка на Бать-ківщину тепер розлучила вже Наталію зі своєю дитиною. Чергове непорозуміння між ними закінчилося тим, що остання пішла з дому та не повернулася. Працівники міліції і досі не можуть встановити місце знаходження неповнолітньої.

Цьогоріч Олені Журавель виповнилося 15 років. Зі слів її матері, Олена неодноразово залишала домівку без дозволу, але назад поверталася. Перебуваючи у Чехії, якось Олена навіть викрала з будинку гроші та поїхала до Праги. Через тиждень неповнолітню повернули працівники місцевої поліції. А вже на початку серпня 2010 року Наталія Журавель змушена була звернутися до костопільських міліціонерів, аби вони допомогли розшукати її дитину, яка зникла безвісти на території України.

…Наталія з Оленою мали від’їжджати у Чехію після гостин у Костополі 31 липня 2010 року. Втім, у доньки особливого бажання повертатися не виникало. Два дні напередодні Олена повідомила матері, що хоче побачитися із батьком, і дата ця їй не підходить для від’їзду. Натомість основною причиною, через яку донька так і не виїхала у Чехію, став конфлікт із матір’ю. Відпросившись того ж вечора на прогулянку, нібито зі своїми друзями, Олена проводила час у компанії незнайомих хлопців. Пізньої години мама почала її шукати та застала… за поцілунком із одним із залицяльників. Давши ляпаса по обличчю обом, ненька стала розбиратися із молодиком. Донька ж у той момент втекла, і ось уже восьмий місяць її шукають правоохоронці.

- Працівники міліції встановили, що Олена Журавель із 2005 року спільно зі своєю мамою проживає в місті Семіли, республіка Чехія. На літні канікули вони приїжджають у Костопіль до своїх родичів. 3 серпня 2010 року Наталія Журавель звернулася з письмовою заявою у Костопільський РВ про зникнення її доньки, - повідомив начальник відділення кримінальної міліції у справах дітей Костопільського РВ УМВС України в Рівненській області Володимир КОРКУШ. - Оперативно-розшукові заходи наразі бажаних результатів не принесли. Олена Журавель оголошена у міждержавний розшук. Повторно направлені орієнтування на всі ГУМВС, УМВС, УМВС на залізницях та запити до прикордонної служби, у лікувальні заклади, приймальники-розподільники тощо.

Наталія Журавель зараз перебуває у Чехії. 15-річна Олена виходила із нею декілька разів на контакт через мережу Інтернет і запевнила, що у неї все добре. Але, де вона саме знаходиться, так і не повідомила.

Тож усім, кому відома будь-яка інформація щодо можливого перебування не-повнолітньої Олени Журавель, прохання повідомити у будь-яке відділення міліції або за номерами телефонів: (03657) 2-31-32 або 102.

31.03.2011Світлана КАРАЧУН, Вікторія ІВАШИНЮТА



Рівне-Ракурс №10 від 31.03.2011p. 
На головну сторінку