Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №495 від 07.04.2011p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Бувальщина

ПЕРЕПЛУТАЛА

Цю бувальщину, яка трапилася п’ять років тому, розповів мені один знайомий. Справа у тому, що Михайло не має відповідного посвідчення на право керування транспортним засобом, а за кільканадцять років уже, як він сам казав, “з’їздив” два мотоцикли і жодного разу не сплатив і копійки штрафу стражам доріг.

Всілякими способами намагався вийти сухим із води, коли ті зупиняли. І завжди виходило! Йому позаздрили б герої найкращих комедійних серіалів за ту роль, яку одного разу довелося зіграти на пару із жінкою Оленою.

Їхав Михайло з дружиною на базар у Сарни. Перед тим поклав жінці у сумочку права тракториста, які отримав ще в школі, склавши відповідні іспити з тракторної справи.

У передмісті сталося те, що найбільше не подобається водіям - зупинив даішник. Що тут вдієш? Пригальмував. Чоловік із смугас-тим жезлом спочатку, як годиться, представився, а потім попросив відповідні документи у водія. Той спокійно повернувся до жінки і запитав у неї:

- Олено, ти взяла мої права?

Жінка ствердно кивнула головою. А чоловік продовжив:

- То чого ж чекаєш? Давай їх сюди!

Жінка трохи пошпорталася в сумці, і незабаром подала права даішнику. Той уважно їх роздивившись, мовив:

- Це посвідчення тракториста, а мені потрібне на мотоцикл.

- Як посвідчення тракториста?! - Аж зіскочив з двоколісного чоловік і повернувся до жінки.

- Ти які права взяла?! Подивись добре, подивись! - І тицьнув ними під самісіньке обличчя.

- Звідки мені знати? - Виправдовувалася Олена. - Вони ж усі для мене однакові!

- А читати ти вмієш?! Вічно усе плутаєш! Не життя з тобою, а мука! - Розмахував руками і кричав на жінку Михайло, а та собі відкрикувалася. Даішник, трохи поспостерігавши за цим сімейним спектаклем, почухав потилицю і мовив:

- Їдьте краще ви звідси та не кричіть більше, бо й так усі оглядаються. Вдома вирішите, хто з вас правий, а хто ні.

Це й потрібно було чоловіку. Він швидко завів свій “Мінськ”, посадив свою “нерозбірливу” дружину, і подався в потрібному напрямку.

А вдома довго з сусідами та знайомими сміялися над цією пригодою, обговорювали при кожній нагоді. А Олена все допитувалась у чоловіка: “А що ж ти, Михайле, будеш казати тоді, коли знову зупинить той самий даішник?”.

07.04.2011Василь ТИТЕЧКО



Рівне-Ракурс №10 від 07.04.2011p. 
На головну сторінку