Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №496 від 13.04.2011p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Нові технології

Мешканців Здолбунова навчатимуть

Досить активно крокують Рівненщиною програми ПРООН, завдяки яким масово ремонтують та вдосконалюють школи, ФАПи, клуби, лікарні тощо. Є й новий приклад діяльності організації на теренах нашої області. З січня в м.Здолбунів стартував проект “Підвищення обізнаності населення про енергозбереження. Впровадження заходу енергозбереження”.

Головна мета проекту - підвищити обізнаність громадян про заходи енергозбереження на прикладі зміни вікон у дошкільних навчальних закладах.

Як зазначив директор проек-ту, депутат Здолбунівської районної ради Олег ПАНАСЮК, проблема обслуговування комунальних закладів не нова для Здолбунова. У деяких дитячих садках уже впровадили певні енергозберігаючі технології - реконструювали систему опалення з врахуванням сучасних розробок. Приміщення дитячих садочків будувалися у 50-70-х роках минулого століття, більшість вікон має великі розміри, що в перерахунку на кількість вікон дає надзвичайно велику площу охолодження. На жаль, 75% всіх вікон у цих закладах перебувають у вкрай незадовільному стані, потребують капітального ремонту. Зміна старих дерев’яних вікон, які своє вже відслужили, дозволить відчути значну економію тепла та, відповідно, коштів за рахунок споживання менших обсягів природного газу для опалення. Це, у свою чергу, зменшить викиди в навколишнє середовище й автоматично знизить використання невідновлюваних енергетичних ресурсів. Впровадження проекту матиме не лише екологічний, економічний, а й соціальний ефект - у закладах покращиться внутрішній мікроклімат для дітей та персоналу.

Після зміни вікон у здолбунівських дитячих садочках “Дзвіночок” та “Грайлик”, планують провести енергоаудит, під час якого оцінять ефективність використання паливно-енергетичних ресурсів.

13.04.2011Дмитро ГУБАНОВ



Рівне-Ракурс №10 від 13.04.2011p. 
На головну сторінку