Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №497 від 21.04.2011p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Подія

“Парк Київська Русь” відкриє новий сезон

“Парк Київська Русь” відкриє новий сезон

Центр культури та історії Древньої Русі “Парк Київська Русь” у 2011 році представить глядачам програму, яка поєднуватиме історичну тематику і сучасність.

Богатирські битви, змагання лучників, лицарські турніри, прогулянки на повітряній кулі, музичні виступи виконавців різних напрямків, артистів вогняних театрів, каскадерів і навіть байкер-шоу!

Всього за сезон у Парку організують 5 масштабних історичних міжнародних фестивалів: “Київська Русь XIII ст.” (21-22 травня), “Лицарство XV ст. - штурм фортеці” (18-19 червня), “Билини стародавнього Києва - IX-XI ст.” (27-28 серпня), “Гості стародавнього Києва - XV ст.” (24-25 вересня), лучний турнір “Стріла стародавнього Києва” (8 жовтня). Заходи зберуть учасників з України, Росії, Білорусі, Польщі, Скандинавії, Франції та інших країн.

Кожні вихідні матимуть окрему ідею: Свято коваля, Свято дощу, День середньовіч-ної моди, врожаю, вареника. Відзначатимуть Дні святих Кирила та Мефодія, Святої княгині Ольги, князя Володимира. Святкуватимуть Медовий Спас, День Києва, День Незалежності та інші події і визначні дати.

Особлива увага у Парку присвячуватиметься дітям. 30 квітня стартує благодійна акція “Дитинець Києва кличе вас!” - 500 тисяч школярів Києва та Київської області зможуть безкоштовно відвідати на вибір будь-який захід у “Парку Київська Русь”. Проведення акції підтримали Київська міська та обласна державні адміністрації.

Безпосередньо 30 квітня на відкритті сезону, яке відбудеться за участі київського мотоклубу “Skulls MC” та артистів театру ПКР, на глядачів чекає розважальна програма. Можна буде побачити постановку билин про історію Києва, церемоніал вшанування князів, зміну варти та дізнатися більше про байкерський рух у Києві - клуб “Skulls MC” навіть організує виставку мотоциклів.

Також приємно порадують відвідувачів нові споруди, які з’явилися у Парку за зиму: огорожа Великого Ярославого Двору, кілька садиб XI-XIII ст. і веж різного призначення. З’явиться музей середньовічної зброї та музичних інструментів. Окрім того, на території “Предграддя” буде галерея, де проводитимуть різноманітні виставки та з’явиться печера Нестора Літописця.

Цьогоріч ціна на вхідний квиток залежатиме від заходу.

Більш детальна інформація з’являтиметься на сайті www.parkkiyvrus.com

Сезон триватиме 7 місяців і буде безкоштовним для київських учнів.

Довідка

“Парк Київська Русь” - центр культури та історії Древньої Русі, що будується в с.Копачів Обухівського району Київської області. Мета проекту: створення культурної столиці східнослов’янських держав шляхом відтворення Дитинця-Кремля стародавнього Києва V-XIII ст. з усіма спорудами епохи та атмосферою Древньої Русі на основі історичних даних. Автор проекту - президент БО “Слов’янський фонд” Володимир Янченко.

21.04.2011



Рівне-Ракурс №10 від 21.04.2011p. 
На головну сторінку