Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №498 від 28.04.2011p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Нешкідливі поради

“Кобра” для хребта

Дегенеративні зміни у хребті спричиняють різні серйозні хвороби, стають причиною душевного дискомфорту (дратівливість, страхи, глибокий сум, туга тощо). А правильно сформований хребет - передумова нормального функціонування внутрішніх органів та нервової системи.

Канал хребта - це футляр спинного мозку, його відростки (корінці нервів) виходять між хребцями і спрямовуються до різних органів і систем, таким чином хребет контактує з ними і впливає на їх функції.

Інтернет-видання “Ваше здоров’я” радить після роботи ввечері виконувати вправи, які допоможуть розвантажити хребет від його денної напруги. Однією з вправ має бути йогівська “кобра”: лежачи на животі, піднімаєте рівні ноги і голову, дивлячись на стелю. Щодня треба робити ранкову гімнастику. Академік М. Норбеков стверджує: якщо щоденно виконувати фізичні вправи для хребта, можна відновити міжхребцеві диски, зменшити прояви остеохондрозу, збільшити гнучкість хребта, а разом з тим поліпшити поставу свого тіла і самопочуття. Він запропонував вправи для тренування й омолодження хребта.

Вони базуються на таких рухах: розтягування-стягування, згинання-розгинання, скручування-розкручування. Таким чином, за допомогою вправ відбувається масаж дисків, хрящів, а також прилеглих зв’язок, суглобових сумок. Вони краще постачаються кров’ю, стають еластичними, менше старіють і поступово виліковуються. Необоротне стає оборотним. У процесі тренування міжхребцеві диски потовщуються і хребці розсовуються на своє природне місце.

Ви можете “виростити” собі молодий гнучкий хребет незалежно від того, скільки вам років. Для цього тільки треба не лінуватися, виявити волю і наполегливість. Розтягуючи хребет, ми поліпшуємо функції всіх внутрішніх органів і своє здоров’я.

28.04.2011Ольга ЯРОШ



Рівне-Ракурс №10 від 28.04.2011p. 
На головну сторінку