Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №232 від 23.03.2006p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Презентація книги

Суренж - давнє Рівне?

Цими днями відбулася презентація унікальної книги Валентина Дем’янова та Олексія Андрєєва “Велич Дулібії Рось. Суренж. (Таємниці Волинської землі)”.

У цій грунтовній праці зроблено спробу по-новому розв’язати старе історичне питання про місце, час виникнення та становлення слов’янства. Автори, оперуючи оригінальною біолокаційною методикою та опираючись на різноманітні факти (географічні, історичні та інші), розміщують центр слов’янства там, де йому найприродніше бути – на Волині. Книга подає багатий ілюстративний матеріал. Крім того, вона торкається питань духовності слов’янського суспільства, яке пов’язане з особливим світоглядом – волхвізмом; вона по-новому озвучує хронологію подій у слов’янському світі; дає нове трактування відомих слов’янських термінів та понять, а також пояснює, як з’явилися пізніші слов’янські держави (такі як Київська Русь). Своїми картами і схемами дослідження запрошує науковців до археологічного пошуку на теренах древньої столиці слов’ян міста Суренжа (нині Рівне), на землях осередку слов’ян-дулібів, так званої Русколані (між річками Горинь та Стир).

Книга має на меті викликати суспільний інтерес до знахідок на території міста Рівне та його околицях, здійснених авторами книги в 2004-2005 роках, знахідок, які можуть бути трактовані як древньослов’янські, знахідок, які здатні суттєво позитивно вплинути на процес вивчення історії Європи, слов’янства, України, Волині. Завдання праці - переконати суспільство в тому, що матеріальні свідчення (археологічні знахідки) не тільки дозволяють вивчати складні історичні процеси, а й привертають увагу до духовних начал древніх суспільств, до їх високих знань.

Книга складається з 10 розділів, 32 підрозділів, півтори сотень кольорових карт, схем, таблиць, фотографій, ілюстрацій, хронологічної таблиці історії слов’ян-дулібів-росів, словника основних понять, переліку великих князів Дулібії Рось та іншого. Розрахована на широке коло читачів, науковців, студентів, вчителів, учнів, вона для всіх, кого турбує історія європейських народів.

23.03.2006Прес-служба ОДА



Рівне-Ракурс №10 від 23.03.2006p. 
На головну сторінку