Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №498 від 28.04.2011p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477
Додати у "Закладки"

Головна (Просто цікава газета) "Рівне-Ракурс"


  Реклама в газеті "Рівне-Ракурс"

  ¤ Ракурс подій

  ¤ Ракурс політики

  ¤ Ракурс економiки

  ¤ Ракурс здоров'я

  ¤ Ракурс культури і освіти

  ¤ Ракурс спорту

  ¤ Ракурс кримінальний

  ¤ Ракурс житейський

  ¤ Ракурс інтимний

  ¤ Ракурс мандрівника

  ¤ Ракурс незвичайного

  ¤ Ракурс добрих порад

  ¤ Ракурс розваг


Пошук

RSS
Архів «РР»:
Лютий 2024p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
Березень 2024p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
    1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Новини Рівне
QRcode

#Конкурс

Мисливець за автографами

Мисливець за автографами

Віталій Дудинський є місцевою знаменитістю серед спортивних уболівальників не лише Рівного. Таким його зробила пристрасть до колекціонування автографів зірок футболу, баскетболу, політичних діячів тощо. За тринадцять років свого хобі молодий чоловік зумів розжитися майже чотирма тисячами підписів відомих людей. Серед його колекції автографи таких “монстрів” спорту та політики, як Андрій Шевченко, Мірча Луческу, Сергій Ребров, Даріо Срна, Фатіх Терім, Яя Туре, Фернандо Тевес, Юлія Тимошенко, Віталій Кличко та багато інших. Також Віталій Дудинський ось уже вісім років не пропускає домашніх матчів свого улюбленого футбольного клубу, луцької “Волині”. Досить часто подорожує з командою і на виїзд. Фанат зізнається, що головний його автограф ще попереду, й зупинятися на досягнутому не збирається.

Що цікаво, в дитинстві Віталій Дудинський взагалі не захоплювався спортом. Каже, що головним його уподобанням були автомобілі. І лише у 1997 році почав слідкувати за перипетіями футбольних, баскетбольних, футзальних матчів, вів статистику.

Моїми першими здобутками були підписи гравців рівненського “Случа”, який тоді грав у вищій футзальній лізі України, - пригадує мисливець за автографами. - Крім наших зірок, брав підписи й у гравців усіх команд, які приїжджали до міста. На той момент я за незначний термін зібрав автографи майже всіх українських зірок футзалу. Першим із футболістів, у кого взяв підпис, був нинішній тренер МФК “Кардинал-Рівне” Юрій Баховський. Він у сезоні 97/98 виступав за “Верес” у другій футбольній лізі України й став кращим бомбардиром турніру. А дебютним підписом європейської зірки була автограф-сесія в Луцьку з футболістами донецького “Шахтаря”, коли “Волинь” здолала донеччан із рахунком 2:0. Тоді мені не підписався у блокноті лише тренер “Шахтаря” - італієць Невіо Скала.

Майже за 14 років колекціонування Віталію вже не вистачає місця у квартирі, де зберігати автографи. Каже, що береже свої здобутки в кількох шухлядах. Утім чітко пам’ятає, скажімо, в якій саме лежить автограф Шевченка чи, наприклад, Дугласа Кошти з донецького “Шахтаря”. Єдиною проблемою для Віталія Дудинського є той факт, що раніше він брав автографи звичайнісінькою ручкою, тому з часом підписи зірок вицвіли. Саме тому колекціонер не дає нікому в руки свої “історичні” папірці з автографами, які він брав на початку своєї спортивної “кар’єри”.

Зараз я став досвідченішим, ніж раніше, - розповідає Віталій. - Беру автографи лише маркером. Коли відправляюся на виїзд, прихоплюю із собою 2-3 таких фломастери. Адже можна одним взяти п’ять розчерків зірок, і він перестане писати. Була в мене така історія (сміється). Брат двоюрідний виписав мені маркера, а я його машинально, коли їхав на матч до Києва між “Динамо” та “Дніпром”, поклав до сумки. Коли дійшла справа до автографів, то виявилося, що маркер не пише. Добре, що тоді друзі виручили, а то була б біда братові (сміється).

Віталій Дудинський каже, що більшість футболістів - народ доволі простий у спілкуванні, навіть незважаючи на зірковий статус. Утім є й такі, що довгоочікуваний автограф доводиться майже випрошувати.

Дуже важкі у спілкуванні київські “динамівці”, - ділиться враженнями Віталій. - Це такі “зірки”, що вам не передати. У Шовковського, для прикладу, взагалі було дуже важко взяти автограф. Пригадую історію - я поїхав на футбол до Львова, а в мене якраз не було підпису голкіпера “Динамо”. Так от за Шовковським вишикувалася чимала зграя любителів автографів, а він навідріз відмовився підписуватися. Коли вже до нього звернувся батько з дитиною, то він зробив виключення, потім вдалося й мені роздобути його автограф. А екс-тренер киян Валерій Газзаєв торік, коли приїздив до Львова, так із готелю й не вийшов, і дарма його чекали фанати. Але мені все-таки вдалося здобути трофей у Києві на клубній базі у Конча-Заспі. Тоді, крім Газзаєва, взяв підпис і в Ігоря Суркіса. Я навіть попросив прізвище перед автографом поставити, й Суркіс мене ще запитав: “Це, щоб не забути?”. Я йому відповів, що просто таким чином колекціоную автографи, й президент “Динамо” без вагань поставив свій автограф та написав своє прізвище поряд із ним.

А от, за словами колекціонера автографів, зірки-бразильці донецького “Шахтаря” на контакт ідуть доволі легко. Зокрема, тренер-румун Мірча Луческу є досить відкритим для фанатів. Крім підписів донеччан, Віталію без жодних труднощів вдалося сфотографуватися чи не з кожним “шахтарівцем”.

Крім колекціонування автографів, Віталій Дудинський є затятим уболівальником луцької “Волині” та львівських “Карпат”. З 2002 року, для прикладу, рівнянин не пропустив майже жодного домашнього матчу луцької “Волині” за часів її виступів у вищому дивізіоні країни та першій лізі. Зараз ще й мандрує деколи з клубом і на виїзні матчі. Адміністрація команди навіть вручила рівнянину кілька клубних спортивних костюмів. Щодо своєї любові до ФК “Волинь”, то Віталій пояснює свою небайдужість дуже просто: “Просто моя мама - корінна волинянка. Тож, можна сказати, я вболіваю за команду з Батьківщини матері”.

Багато кумедних випадків трапилося з Віталієм під час таких “волинських” гастролей. Фанат та колекціонер автографів пригадує, як одного разу юні збирачі трофеїв сприйняли його за футболіста, або як, повертаючись з виїзду з командою, проспав Рівне і його доправили до Луцька.

Одного разу повертався з “Волинню” в клубному автобусі з матчу проти київської “Оболоні”, - пригадує Віталій Дудинський. - Задрімав трохи. Аж тут капітан команди будить мене й каже: “Вставай, ми вже в Луцьку”. Я сміюся. Кажу, що мене треба було висадити в Рівному. Згодом, як тренери та уболівальники дізналися про це, то довго потішалися. Або ще. У мене ж є спортивний костюм “Волині” з емблемою клубу, в якому я завжди їжджу на матчі, тоді одного разу, під час гри, до мене підбігли любителі підписів і попросили дати автограф. І я, чесно скажу, ніколи не відмовляв (сміється). Писав щось на кшталт “фанат ФК “Волинь” і ставив підпис.

Віталій Дудинський каже, що його часто запитують: для чого ти їздиш на всі ці матчі й витрачаєш власні кошти? На що рівнянин відповідає, що люди, які колекціонують монети, значки - витрачають набагато більше грошей. Тож фінанси йдуть виключно на переїзд до того чи іншого міста. Із собою в дорогу Віталій бере завжди кілька бутербродів, бо в таких містах, як Київ, ціни дуже кусаються й десь попоїсти - задоволення не з дешевих. Саме через ці подорожі, витрати коштів на спортивну літературу тощо, раніше часто виникали сварки з батьками. Але потім, коли про нього зняли сюжет на одному з місцевих телеканалів, написали в газетах, то батьки змирилися із синовим хобі. Віднедавна Віталій розпочав колекціонувати ще й підписи політиків. На нещодавній грі “Динамо” проти “Манчестер Сіті” йому вдалося біля одного з готелів столиці сфотографуватися та взяти автограф у чемпіона світу з боксу Віталія Кличка та лідерки опозиції Юлії Тимошенко, які без проблем погодилися на фото-сесію із земляком.

Наразі Віталій поповнює колекцію дуже швидкими темпами. Каже, що у планах - взяти десятитисячний автограф, проте завершувати на цьому “кар’єру” мисливця за автографами не збирається.

28.04.2011Андрій ЄЩЕНКО


Переглядів: 1153

Версія для друку

Коментарі (0):


Система Orphus

Додайте коментар:

защитный код

Анонсовані статті свіжого № 1162 від 28.03.2024p.
¤ 
Всюдихід, мотопомпи та бурштин:

Всюдихід, мотопомпи та бурштин:

під час незаконного промислу викрили старателів

Факти видобутку «сонячного» каміння задокументували співробітники поліції на Рокитнівщині та Дубровиччині: тривають досудові розслідування за ч.1 ст. 240-1 КК України....

¤ 
13 жінок Рівненщини отримають по 1,5 тис. доларів на свій бізнес

13 жінок Рівненщини отримають по 1,5 тис. доларів на свій бізнес

Завершила навчання перша група учасниць проєкту «Empowering women in the Rivne region», у результаті чого 13 жінок отримають фінансування у розмірі до 1500 доларів на реалізацію своєї бізнес-ідеї....

¤ 
Чехія виділила кошти на закупівлю двох шкільних автобусів для Рівненщини

Чехія виділила кошти на закупівлю двох шкільних автобусів для Рівненщини

Два нові шкільні автобуси передали для Здовбицької та Соснівської громад. Транспорт придбаний за кошти чеського уряду. 152 тисячі євро виділили із Програми допомоги України. Ще 280 тисяч грн зібрали громади....

¤ 
Для 9 ОСББ Рівненщини відшкодували один мільйон за утеплення

Для 9 ОСББ Рівненщини відшкодували один мільйон за утеплення

На Рівненщині продовжують відшкодувати відсотки за кредитами, залученими на енергозберігаючі заходи в житловому секторі. Це передбачено Комплексною програмою енергоефективності Рівненської області на 2018-2025 роки....





Найпопулярніші статті:

• Розшифровка аналізу крові: [841] (21067)
• Як позбутися шпори на п’яті [850] (17208)
• Масштабна спецоперація на Рівненщині: викрили мережу «реабілітаційних центрів» [965] (14465)
• Допомога під час карантину [967] (14379)
• Коли відкриються рівненські садочки? [965] (14223)
• Чому не варто кип’ятити воду двічі [964] (14032)
• Рівнян запрошують на дитячий кінофестиваль «Children Kinofest» онлайн [965] (13907)
• 4 способи, як перевірити масло на натуральність [964] (13877)
• У Здолбунові підпалили авто підприємця [965] (13859)
• Живи до ста! [965] (13849)
• Бюджет і ми… [965] (13784)
• Щоб овочі в холодильнику були тривалий час свіжими, помістіть туди звичайну губку [964] (13776)
• Що робити, якщо дитину покусали комарі [965] (13656)
• Аудитори Рівненщини з початку року попередили порушень за процедурою закупівель на понад 72 млн грн [965] (13566)
• У Сергія Притули вкрали взуття в поїзді: як викручувався ведучий [964] (13564)
• Про здобутки Рівненщини - у річницю президенства Володимира Зеленського [965] (13503)
• ЗНО під час карантину: як складати? [964] (13115)
• «Перевірка» на коронавірус коштувала пенсіонерам понад 10 тисяч гривень [964] (13097)

ТОП-15 свіжого номера:

• Для 9 ОСББ Рівненщини відшкодували один мільйон за утеплення (779)
• Всюдихід, мотопомпи та бурштин: (85)
• Чехія виділила кошти на закупівлю двох шкільних автобусів для Рівненщини (78)
• 13 жінок Рівненщини отримають по 1,5 тис. доларів на свій бізнес (77)
• Найкращий спосіб пророщування насіння томатів, щоб отримати багатий врожай (77)
• Скільки яблук на день принесуть користь здоров’ю? (75)
• Посадка петунії на розсаду: коли та як правильно сіяти? (75)
• Рівненська ОДА ініціює створення обласної інфекційної лікарні (74)
• Ванільна панакота з вишневим конфі (74)
• Як не розпестити дитину: прості поради психолога для батьків (73)
• Симптомом яких захворювань може бути набряк щиколоток? (72)
• Незвичайні способи використання звичайних речей (72)
• Як вивести плями з меблів домашніми засобами? (72)
• Незвичайні застосування дитячої присипки в б’юті-рутині (68)
• Як можна використовувати сіль у побуті? (66)


 Партнери 
 
Перший інформаційний канал Інтерес .
 Газета 
 

Реклама в газеті | Лист редакторові | RSS | Передплата газети

Про нас | Відгуки | Розсилка | Реклама на сайті| Реклама в газеті

© 2001-2022 Iнформацiйно-рекламне агентство "Ракурс" тел.: +38(098)0565477. Всi права збережено.


 Інформація 
 
Головний редактор - Конєв В.Л.,
тел.(098)0565477, (096)3950057

Використовувати матеріали газети "Рівне-Ракурс" можна лише пославшись на "Рівне-Ракурс" (для інтернет-виданнь - зробивши гіперпосилання). Будь-яке копіювання, публікація, чи передрук наступне поширення інформації, що не має посилання на "IРА "Ракурс" суворо забороняється

Наші сайти:
Pika.rv.ua
АІ "Ракурс"