Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №499 від 05.05.2011p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Спідвей

Україна - у півфіналі чемпіонату світу

Україна - у півфіналі чемпіонату світу

Т ріумфом збірної України завершився кваліфікаційний раунд командного чемпіонату світу зі спідвею серед юніорів. Українські гонщики набрали гросмейстерську для цього формату змагань суму в 56 очок, випередивши збірні Фінляндії (43), Словенії (27) та США (20).

Узагалі гонки в понеділок могло б і не бути. Адже погода надворі була, м’яко кажучи, зовсім не спідвейною. Організатор гонки, а ним було керівництво СК “Каскад”, переконували головного суддю змагань, англійця Джима Лоуренса, перенести перегони на наступний день. Утім поліцейський за фахом все-таки прийняв рішення про проведення гонки саме в понеділок. Не дивно, що більшість любителів спідвею, які бачили погодні умови за вікном, вирішили, що зустріч скасують, тому стадіон Мототреку не відчув ажіотажу від приїзду до нашого міста юніорських збірних Фінляндії, Словенії та США. Попри проблемний стан доріжки мотореку гонка пройшла без ексцесів. Українці ще на початку захопили ініціативу й не випустили її з рук до кінця кваліфікаційних перегонів. Справжні дива творив на гаревій доріжці наймолодший в українській команді, 17-річний Олександр Локтаєв. Саме він у підсумку став найрезультативнішим спідвеїстом у всій гонці, здобувши перемоги у всіх своїх заїздах. По 13 очок записали на переможний рахунок Андрій Кобрин та Кирило Цуканов, 9 - Станіслав Огородник і 6 - Віталій Лисак. На жаль, відверто розчарували американці. Єдиним, хто працював за себе й товаришів був Ріккі Уеллс, який здобув 14 із 20 командних очок. Також до півфіналу вийшла друга команда змагань: збірна Фінляндії. Українці тепер продовжать виступи у півфіналі світової першості в польському Равічі, де позмагаються за вихід до фіналу із такими потужними спідвейними збірними, як Швеція, Чехія та Польща.

1. Україна - 56.

2. Фінляндія - 43.

3. Словенія - 27.

4. США - 20.

Олександр ЛОКТАЄВ:

- Я задоволений результатом своїм та команди в цілому. Зробили з хлопцями все для України. Ми з повагою ставилися до суперників і про їх недооцінку не йшлося. Кожен міг виграти й для всіх трек був сьогодні однаковим.

Станіслав ОГОРОДНИК:

- Гонка сподобалася. Думаю на свої сили проїхав я максимально, підлаштував мотор. Наприкінці треба було по-іншому поїхати, але через свої помилки дещо втратив у порівнянні зі стартовими заїздами. Звичайно, що погодні умови були не дуже. Дощ ішов цілу ніч. Ми ж на тренуваннях налаштовувалися на іншу доріжку, але однаково результату позитивного ми досягли.

Сергій ДЕМ’ЯНКОВ (президент СК “Каскад” та організатор змагань) (на фото):

- Насамперед приємним сьогодні є результат. Тим, що гонка відбулася саме сьогодні, а не була перенесена на завтра - не задоволені. Але на це є рішення головного судді і ми повинні були погодитися й робити свою роботу. Головне, що ми перемогли.

05.05.2011Андрій ЄЩЕНКО



Рівне-Ракурс №10 від 05.05.2011p. 
На головну сторінку