Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №500 від 12.05.2011p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Культура

Рівненська філармонія ексклюзивно для Острозької академії

Свято до Острозької академії завітало із Світланою Жуковською, Миколою Швидківим, Наталією-Марією Фариною, Тарасом Денисюком, Галиною Топоровською та Наталією Логощук, чиї голоси під акомпанемент фортепіано, бандур і скрипок наповнили стіни закладу.

Адже у рамках Року української пісні, оголошеного Острозькою академією, ексклюзивно для спудеїв та співробітників університету четвертого травня Рівненська обласна філармонія підготувала та провела вечір, присвячений історії української музики. Студенти мали можливість відвідати концерт, ознайомитися з історією української пісні та насолодитися чудовим співом у супроводі інструментальної музики.

Вокалісти та музиканти змогли вималювати цілісну картину зародження, розвитку та функціонування пісні на різних етапах становлення Української держави, а також розповіли про внесок Лесі Українки, Івана Франка, Олега Ольжича, Олександра Олеся та Максима Рильського у відродженні української пісні, адже їх твори, покладені на музику, золотими літерами вписані в історію вітчизняної культури.

Директор культурно-мистецького центру Острозької академії Дар’я Швая ділиться враженнями: “Цей концерт мав на меті розповісти історію української пісні. Кажуть, що люблять не за щось, а навіть всупереч чомусь. Ми сьогодні побачили, що українську пісню є за що любити!”.

12.05.2011Юлія ЯРУЧИК



Рівне-Ракурс №10 від 12.05.2011p. 
На головну сторінку