Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №501 від 19.05.2011p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Вирішили

Під фабрикою копатимуть

Галас навколо колишньої в’язниці, яка нещодавно називалася Рівненською швейною фабрикою і мала адресу - вул.Соборна,16 - потроху вщухає. Сам скандал виник тоді, коли в Інтернеті з’явилися ніби проекти готелю, який зводитиметься на тому місці.

Після того, до міського голови Рівного Володимира Хомка звернулися місцеві УНПісти з головними вимогами: пояснити громаді, що ж саме з’явиться на території фабрики та провести попередні археологічні розкопки. Адже там і досі знаходяться тіла закатованих людей, які потрібно перепоховати. Та головне - відкрити музей пам’яті полеглим від рук НКВС.

Зараз очевидно, що на місці катівні буде не п’ятизірковий готель, а офісний центр, у приміщенні якого можна було б з легкістю розмістити музей. Щоправда, лише за умови, що під будівлею знайдуть рештки закатованих патріотів. Тим більше, є ймовірність, що під землею може бути тіло головного командира УПА - Клима Савура.

Для цього під час робочої наради науковців, чиновників та, власне, голови Рівненської обласної організації УНП Світлани Ніколіної, було вирішено розпочати археологічні дослідження. Міський голова дав доручення розробити проект розпорядження, зобов’язуючи власника (рівненську компанію “Престиж”) перед початком будівництва провести історико-археологічні дослідження території.

19.05.2011



Рівне-Ракурс №10 від 19.05.2011p. 
На головну сторінку