Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №202 від 24.08.2005p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Всерйоз і жартома

Сексотерапія

А чи знаєте ви, що від усіх хвороб є два види ліків, - аспірин і секс, а рекомендація лікаря дотримуватися постільного режиму має зовсім інше значення? Важлива умова – “лікуватися” тільки з коханою людиною, адже почуття страху й тривоги нейтралізують цілющі властивості сексу, - чоловіки, які зраджують своїм дружинам, у кілька разів частіше стають жертвами інфаркту, ніж вірні...

* Під час оргазму частішає пульс і злегка підвищується тиск. Це, мабуть, знають усі. Але чи відомо вам, що в пік сексуальної насолоди зміни, які відбуваються в мозку жінки, нагадують епілептичний напад? Уявляєте, яка сила – оргазм?! Ця сила полягає в тому, що відбувається “викид” ендорфіну – “гормону щастя” і серотоніну - гормону, що несуть спокій і благодать. Ніякі ліки не зрівняються з оргазмом за силою впливу на психіку. Регулярний оргазм покращує кровообіг, обмін речовин і стимулює всі функції організму, тим самим пришвидшуючи загоєння ран.

* Вчені дослідили, що тестостерон спроможний поліпшити стан серцевого м’язу. Систематичне статеве життя стимулює утворення тестостерону, а це полегшує стан хворого і, головне, допомагає уникнути інфаркту. Тож замість того, щоб обливатися потом у спортзалі чи годинами медитувати, аби відволіктися від проблем, можна влаштувати собі секс-уїк-енд.

До речі, після операції, так само, як і після інфаркту, лікарі не рекомендують залежуватися - це веде до атрофії м’язів, тромбозів і депресії. Легке фізичне навантаження (у тому числі й секс у пасивній позі) дозволяє уникнути подібних проблем. А один статевий акт у активному темпі рівноцінний півгодинній пробіжці. А скільки при цьому приємних відчуттів!..

* З віком у більшості з нас виникають болі в суглобах - розвивається артрит. Чи варто витрачатися на дорогі ліки, масаж і дієту, якщо можна поліпшити здоров’я за допомогою сексотерапії? Інтимна близькість стимулює наднирники виробляти більше кортізону. Природні “ін’єкції” цього гормону значно пом’якшують прояви хвороби.

* Американські фахівці вважають, що секс цілком можна вважати відбудовною гормонотерапією після менопаузи. По-перше, він згладжує неприємні симптоми клімаксу, а по-друге, саме в цей період інтимні стосунки знаходять справжню волю. За результатами соціологічних досліджень, кожні чотири жінки з п’яти опитаних сказали, що після менопаузи вони стали почувати себе більш незалежними - діти вже виросли, кар’єра є, і цілком відсутній страх перед незапланованою вагітністю. Тож коли, як не зараз, черпати насолоду з цього невичерпного джерела молодості і здоров’я?!

* Теоретично маски зі сперми повинні діяти благотворно - адже в них безліч гормонів і поживних речовин. До речі, існує спеціальна регенеруюча косметика з екстрактом сперми деяких тварин. Утім, косметологи попереджують про можливу алергічну реакцію. А ось ковтати сперму натщесерце не варто - ця біоактивна субстанція може викликати подразнення слизової шлунка.

24.08.2005



Рівне-Ракурс №10 від 24.08.2005p. 
На головну сторінку