Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №232 від 23.03.2006p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Житейські істини

Щастя - це причина, а не наслідок успіху

Ключ до успіху – зовсім не напружена праця, а щастя, стверджують сьогодні деякі вчені. Життєрадісні люди частіше пробують щось нове і кидають виклик долі, що стимулює позитивні емоції і сприяє кар’єрному зростанню, хороші взаємини і міцне здоров’я, говорять психологи.

Американські вчені спробували проаналізувати зв’язок між щастям і успіхом. Спочатку вони вивчили анкети людей щодо різних сторін їх життя. Зокрема, вони з’ясували, що у щасливих особистостей вищі заробітки. Крім того, дослідники отримали переконливі докази того, що відчуття щастя дозволяє людям бути більш товариськими і щедрими, продуктивнішими на роботі, заробляти більше грошей і мати міцнішу імунну систему. Інші ж експерименти показали, що раптовий сплеск гарного настрою може генерувати успіх. Згідно з дослідженнями, в сучасному суспільстві майже щасливими вважають себе кожні четверо з п’яти чоловік. Вчені стверджують, щоб підвищити частоту позитивних емоцій, слід хоч не дуже часто робити речі, які приносять задоволення. Але тут є одне зауваження: ваш “стимулятор щастя” не повинен бути небезпечним, як, наприклад, швидка їзда, або шкідливим, як поїдання величезної кількості шоколаду.

Спостереження свідчать, що щастя – це не розкіш, а необхідна умова для життєдіяльності людини. Більше того, це поширюється на цілі країни і народи: “щасливі” народи частіше розділяють демократичні погляди і схильні допомагати іншим. Уряди, зі свого боку, здатні зробити так, щоб їхні громадяни частіше посміхалися, забезпечивши їм стабільне і повноцінне життя, розумно організувавши робочий час, інфраструктуру охорони здоров’я і хорошу транспортну систему, але змусити бути щасливими людей ніхто не може.

Якщо ви вмієте підняти собі настрій, це принесе користь не тільки вам. Щасливі люди приємніші в спілкуванні, більш комунікабельні, краще справляються зі стресом, у них міцніше здоров’я, нарешті, вони живуть довше.

23.03.2006За матеріалами інтернет-видань



Рівне-Ракурс №10 від 23.03.2006p. 
На головну сторінку