Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №502 від 26.05.2011p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477
Додати у "Закладки"

Головна (Просто цікава газета) "Рівне-Ракурс"

А що Ви скажете? Блог


  Реклама в газеті "Рівне-Ракурс"


  ¤ Ракурс подій

  ¤ Ракурс політики

  ¤ Ракурс економiки

  ¤ Ракурс здоров'я

  ¤ Ракурс культури і освіти

  ¤ Ракурс спорту

  ¤ Ракурс кримінальний

  ¤ Ракурс житейський

  ¤ Ракурс інтимний

  ¤ Ракурс мандрівника

  ¤ Ракурс незвичайного

  ¤ Ракурс добрих порад

  ¤ Ракурс розваг


Пошук

RSS
Архів «РР»:
Березень 2019p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
    1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30
Квітень 2019p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30


#Пікнік

Як правильно приготувати шашлик?

Як правильно приготувати шашлик?

Теплі дні у більшості людей асоціюються з походом на природу, поїздкою на дачу або хоча б вечірніми посиденьками в альтанці біля будинку. Всі вони міцно пов’язані з єдиною культовою, широко поширеною і народно улюбленою стравою - шашликом.

Приготувати смачний шашлик не так вже і просто. Це ніби витвір мистецтва - м’ясо, маринад, вугілля, натхнення - все має бути на найвищому рівні!

Вибираємо м’ясо

Узагальнивши багатонаціональний досвід “шашликоведення”, можна із впевненістю сказати, що з чого б не готувався шашлик: курятини, риби, баранини, свинини, яловичини або телятини - головне зробити правильний вибір. Будь-яке м’ясо повинно бути і не свіжим (ще теплим), і не мерзлим, але обов’язково свіжим і охолодженим. У замороженому - менше поживних речовин, і шашлик з нього ніколи не буде соковитим. Зі свіжого м’яса хороший шашлик теж не приготуєш: з туші має збігти кров, а саме м’ясо потрібно добре промаринувати.

Важливо і те, яку частину туші ви візьмете. Ніжний і соковитий шашлик вийде зі свинячої шийки і баранячого окосту. Зі свинячого окосту барбекю вийде більш сухим. Яловичина жорсткіша, і недосвідченій людині зробити з неї соковиту страву буде досить складно. Єдина частина, яка в яловичини годиться на шашлик - вирізка, ноги і стегна не використовуються. А от якщо ви купите телятину, то результат перевершить всі ваші очікування. Недосвідченій у приготуванні шашлику людині найкраще практикуватися на курці.

Маринад

Сіль, перець і цибуля - основа будь-якого маринаду, в якості якого можна використовувати вино, лимонний і гранатовий соки, кисле і свіже молоко, кисляк. І ніякого оцту! Він грубуватий і використовується, як правило, щоб замаскувати несвіже або дуже жорстке м’ясо.

Щоб приготувати зразково-показовий шашлик в домашніх умовах, пересипте м’ясо спочатку крупною сіллю (вона вбирає все в себе і не дає сік), потім розім’ятим горошком перцю, а далі - нарізаною великими кільцями цибулею. Головний секрет приготування шашлику: маринувати потрібно в емальованому, глиняному або скляному посуді. У жодному разі не можна замочувати в алюмінієвій каструлі: це отруйно.

Дрова

Для приготування шашлику найкраще використовувати березу, липу, дуб і всі породи фруктових дерев, виноградну лозу. Категорично виключаються дрова з хвойних порід зі смолистою деревиною, вони додадуть м’ясу присмак, що не “збивається” жодними соусами.

Для шашлику з птиці і дичини найкраще підійдуть дрова з фруктових порід дерев; з баранини і свинини - вишневі, березові чи липові дрова; з телятини - дрова з берези, липи і фруктових порід дерев.

Приготування

Щоб у похідно-польових умовах м’ясо не прокручували на шампурах, рівномірно обсмажилося з усіх боків - не варто його нарізати занадто великими шматками, а щоб не засушити - не потрібно дрібнити. Оптимальним варіантом будуть шматки розміром 5х5 сантиметрів.

Курку можна порубати на шматочки, разом з кісточкою нанизати на шампур і в такому вигляді подати до столу. Крильця просто смажать на решітці.

М’ясо молодого баранчика повинно бути з кістками. А у приготуванні шашлику зі свинини є свої хитрощі. На шматку не повинно бути багато жиру: сало розплавиться, почне підгоряти, через це м’ясо набуде неприємного смаку.

Має значення і те, як ви нанизаєте м’ясо на шампури. Головне - не робити з нього гармошку, шматок досить проткнути всього в двох місцях уздовж так, щоб м’ясо не звисало і не бовталося. Між ним нанизайте колечко цибулі або солодкого перцю.

Щоб дізнатися, чи готове ваше блюдо, надріжте м’ясо вздовж гострим ножем: якщо сік прозорий - можна подавати на стіл, якщо рожевий - м’ясо не готове, якщо соку немає - ви пересушили шашлик.

26.05.2011Корисні поради


Переглядів: 176

Версія для друку

Коментарі (0):


Система Orphus
<<- Попередня статтяНаступна стаття - >>

Додайте коментар:

защитный код

Анонсовані статті свіжого № 909 від 18.04.2019p.
¤ 
Прикрашаємо великодні яйця: просто і витончено

Прикрашаємо великодні яйця: просто і витончено

Без чого не можна уявити собі великодній стіл? Звичайно ж, без крашанок та писанок — символів зародження нового життя і традиційних подарунків на Пасху. Саме з них починається святкова трапеза, їх дарують близьким та рідним, йдучи у гості, роздають бідним і залишають у церкві. Та прикрасити великоднє застілля крашанками, пофарбованими в один колір, якось банально. Тому, пропонуємо вам найкращі ідеї, як із звичайного яйця зробити яскравий і смачний шедевр до Пасхи....

¤ 
Браво, федерація!

Браво, федерація!

РОФФ зробила все, щоб зірвати суперкубок, і звинуватити у всьому “ОДЕК”...

¤ 
ДТП на Рівненщині: травмувалося двоє осіб

ДТП на Рівненщині: травмувалося двоє осіб

Автопригоди за участі велосипедиста та мотоцикліста сталися у Рівному та Рокитнівському районі....

¤ Історія успіху
«Фірма Фармікс» тримає марку

«Фірма Фармікс» тримає марку

Ольга БАХАНОВА: «Пропонуємо понад 100 тисяч найменувань обладнання та витратних матеріалів від світових виробників»

Сучасну медицину неможливо уявити без лабораторної діагностики. Проведення оптимального комплексу лабораторних досліджень дозволяє виявити хворобу на початковій стадії, запобігти подальшому її розвитку, значно скоротити витрати і пацієнта, і держави на лікування важких ускладнень та хронічних форм хвороб. «Якщо хворі видужують, то їх зціленню радіють не тільки вони самі, їх близькі та лікарі, а й наш колектив», – зауважила директор і засновник ПП «Фірма Фармікс» Ольга БАХАНОВА (на фото)....

¤ 

На Рівненщині з’явився клас на колесах

У Привільненській ОТГ, що на Дубенщині, старий недієвий автобус переобладнали в яскравий навчальний клас. Це вдалось зробити в рамках реалізації проекту «Територія свободи» в рамках обласного конкурсу ідей молодіжних ініціатив....

¤ 
Олексій Муляренко: «Розвиток сільської медицини - пріоритетний напрямок нашої роботи»

Олексій Муляренко: «Розвиток сільської медицини - пріоритетний напрямок нашої роботи»

Нинішній рік на Рівненщині можна з повним правом назвати роком сільської медицини. За останні кілька десятиріч не проводились такі масштабні будівельні та ремонтні роботи у ФАПАх, амбулаторіях та інших закладах сільської медицини, як у 2019 році. Потрібно відмітити вміння влади області налагоджувати співпрацю з поважними міжнародними фінансовими організаціями. Цього в історії області не було ніколи. В якості прикладу такої плідної співпраці варто нагадати проект Світового банку «Поліпшення охорони здоров?я на службі у людей», в рамках якого проводяться роботи з оновлення та реконструкції 89 амбулаторій в різних районах області....





Найпопулярніші 15 статей:

1. Розшифровка аналізу крові: [841] (7707)
2. Моє місто - найкраще [427] (4569)
3. Як правильно приймати вітаміни? [749] (3814)
4. Секс із мусульманином [271] (3561)
5. Рiвне-Ракурс Популярна громадсько-політична обласна газета. Тираж 16 000 екз. на тиждень Передплатний індекс 23429 [0] (3500)
6. Секрети ігрових автоматів: як грати і вигравати? [755] (3336)
7. Авокадо - це фрукт чи овоч? [318] (3305)
8. Догляньте мене до смерті [278] (3166)
9. ЧИ ВАРТО РОБИТИ ПОКУПКИ ДО НАРОДЖЕННЯ ДИТИНИ? [519] (3124)
10. Первентин - легальний наркотик нового покоління [345] (2853)
11. Якщо у сні приснився вуж [219] (2216)
12. Біснуватих везуть у Рогачів [256] (2168)
13. Розклад руху автобусів [253] (2012)
14. Двох тяжкохворих сестер вилікував чоловік зі Здолбунова [465] (1990)
15. Яйце-райце, в чому твоя сила? [257] (1974)

ТОП-15 свіжого номера:

1. Японські інвестори зацікавлені у співпраці з Рівненщиною (39)
2. Нічна погоня поблизу Рівного (37)
3. Понад 600 старшокласників опановують військове мистецтво (37)
4. «Фірма Фармікс» тримає марку (28)
5. На Рівненщині затримали трьох «домушників» (27)
6. Прикрашаємо великодні яйця: просто і витончено (27)
7. Розбірки в медичній галузі: (27)
8. Браво, федерація! (26)
9. *Дмитро Чекалкін: «Петро Порошенко зробив для України за п?ять років більше, ніж всі інші президенти за двадцять три роки» (25)
10. ДТП на Рівненщині: травмувалося двоє осіб (24)
11. Бойова, але безгольова нічия у Калуші (23)
12. Від Луцького кільця відновлюють 6,5 кілометрів національної траси (23)
13. Як вибирати сонцезахисні окуляри. На що звернути увагу (23)
14. В Рівненському гарнізоні завершилось стажування курсантів (22)
15. *Зе – це зовсім не смішно (22)





 Партнери 
 
Рекламная газета "Об`ява" Перший інформаційний канал Украина онлайн
Google+
 Газета 
 

Реклама в газеті | Лист редакторові | Експорт | RSS | Передплата газети

Про нас | Відгуки | Разсилка | Реклама на сайті| Реклама в газеті

© 2001-2018 Iнформацiйно-рекламне агентство "Ракурс" тел.: +38(0362) 62-31-31, (098)0565477. Всi права збережено.


 Інформація 
 
Головний редактор - Конєв В.Л.,
тел.(0362) 62-31-31, (098)0565477

Використовувати матеріали газети "Рівне-Ракурс" можна лише пославшись на "Рівне-Ракурс" (для інтернет-виданнь - зробивши гіперпосилання). Будь-яке копіювання, публікація, чи передрук наступне поширення інформації, що не має посилання на "IРА "Ракурс" суворо забороняється

Наші сайти:
Об'ява
Pika.rv.ua
IРА Ракурс