Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №502 від 26.05.2011p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477
Додати у "Закладки"

Головна (Просто цікава газета) "Рівне-Ракурс"

Олас - якісне пальне

А що Ви скажете? Блог


  Реклама в газеті "Рівне-Ракурс"


  ¤ Ракурс подій

  ¤ Ракурс політики

  ¤ Ракурс економiки

  ¤ Ракурс здоров'я

  ¤ Ракурс культури і освіти

  ¤ Ракурс спорту

  ¤ Ракурс кримінальний

  ¤ Ракурс житейський

  ¤ Ракурс інтимний

  ¤ Ракурс мандрівника

  ¤ Ракурс незвичайного

  ¤ Ракурс добрих порад

  ¤ Ракурс розваг


Пошук

RSS
Архів «РР»:
Червень 2018p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
    1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Липень 2018p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31


#Пікнік

Як правильно приготувати шашлик?

Як правильно приготувати шашлик?

Теплі дні у більшості людей асоціюються з походом на природу, поїздкою на дачу або хоча б вечірніми посиденьками в альтанці біля будинку. Всі вони міцно пов’язані з єдиною культовою, широко поширеною і народно улюбленою стравою - шашликом.

Приготувати смачний шашлик не так вже і просто. Це ніби витвір мистецтва - м’ясо, маринад, вугілля, натхнення - все має бути на найвищому рівні!

Вибираємо м’ясо

Узагальнивши багатонаціональний досвід “шашликоведення”, можна із впевненістю сказати, що з чого б не готувався шашлик: курятини, риби, баранини, свинини, яловичини або телятини - головне зробити правильний вибір. Будь-яке м’ясо повинно бути і не свіжим (ще теплим), і не мерзлим, але обов’язково свіжим і охолодженим. У замороженому - менше поживних речовин, і шашлик з нього ніколи не буде соковитим. Зі свіжого м’яса хороший шашлик теж не приготуєш: з туші має збігти кров, а саме м’ясо потрібно добре промаринувати.

Важливо і те, яку частину туші ви візьмете. Ніжний і соковитий шашлик вийде зі свинячої шийки і баранячого окосту. Зі свинячого окосту барбекю вийде більш сухим. Яловичина жорсткіша, і недосвідченій людині зробити з неї соковиту страву буде досить складно. Єдина частина, яка в яловичини годиться на шашлик - вирізка, ноги і стегна не використовуються. А от якщо ви купите телятину, то результат перевершить всі ваші очікування. Недосвідченій у приготуванні шашлику людині найкраще практикуватися на курці.

Маринад

Сіль, перець і цибуля - основа будь-якого маринаду, в якості якого можна використовувати вино, лимонний і гранатовий соки, кисле і свіже молоко, кисляк. І ніякого оцту! Він грубуватий і використовується, як правило, щоб замаскувати несвіже або дуже жорстке м’ясо.

Щоб приготувати зразково-показовий шашлик в домашніх умовах, пересипте м’ясо спочатку крупною сіллю (вона вбирає все в себе і не дає сік), потім розім’ятим горошком перцю, а далі - нарізаною великими кільцями цибулею. Головний секрет приготування шашлику: маринувати потрібно в емальованому, глиняному або скляному посуді. У жодному разі не можна замочувати в алюмінієвій каструлі: це отруйно.

Дрова

Для приготування шашлику найкраще використовувати березу, липу, дуб і всі породи фруктових дерев, виноградну лозу. Категорично виключаються дрова з хвойних порід зі смолистою деревиною, вони додадуть м’ясу присмак, що не “збивається” жодними соусами.

Для шашлику з птиці і дичини найкраще підійдуть дрова з фруктових порід дерев; з баранини і свинини - вишневі, березові чи липові дрова; з телятини - дрова з берези, липи і фруктових порід дерев.

Приготування

Щоб у похідно-польових умовах м’ясо не прокручували на шампурах, рівномірно обсмажилося з усіх боків - не варто його нарізати занадто великими шматками, а щоб не засушити - не потрібно дрібнити. Оптимальним варіантом будуть шматки розміром 5х5 сантиметрів.

Курку можна порубати на шматочки, разом з кісточкою нанизати на шампур і в такому вигляді подати до столу. Крильця просто смажать на решітці.

М’ясо молодого баранчика повинно бути з кістками. А у приготуванні шашлику зі свинини є свої хитрощі. На шматку не повинно бути багато жиру: сало розплавиться, почне підгоряти, через це м’ясо набуде неприємного смаку.

Має значення і те, як ви нанизаєте м’ясо на шампури. Головне - не робити з нього гармошку, шматок досить проткнути всього в двох місцях уздовж так, щоб м’ясо не звисало і не бовталося. Між ним нанизайте колечко цибулі або солодкого перцю.

Щоб дізнатися, чи готове ваше блюдо, надріжте м’ясо вздовж гострим ножем: якщо сік прозорий - можна подавати на стіл, якщо рожевий - м’ясо не готове, якщо соку немає - ви пересушили шашлик.

26.05.2011Корисні поради


Переглядів: 32

Версія для друку

Коментарі (0):


Система Orphus
<<- Попередня статтяНаступна стаття - >>

Додайте коментар:

защитный код

Анонсовані статті свіжого № 869 від 13.07.2018p.
¤ 
Смертельне поранення

Смертельне поранення

На Рівненщині помер поліцейський, якого вилами поранив п’яний чоловік. Олександру Гордійчуку, інспектору групи реагування патрульної поліції Дубенського відділу поліції, було 25 років. Молодий правоох...

¤ 

Викладач карате отримав подяку Прем’єр-міністра України

Голова Рівненської ОДА Олексій Муляренко вручив для Анатолія ­Гірака почесну нагороду – подяку від Прем’єр-міністра України....

¤ 
Стартували жнива:

Стартували жнива:

«МРІЯ» збирає врожай

На українських нивах розпочалась найгарячіша пора – аграрії приступили до жнив. З кожним роком погода все частіше вносить свої корективи у плани хліборобів, не став винятком і 2018-ий. Яких результаті...

¤ 
Купальська ніч на Рівненщині: співи, танці та традиційна ватра

Купальська ніч на Рівненщині: співи, танці та традиційна ватра

Цими вихідними у селі Буща Здолбунівського району пройшов обласний відкритий етно-еко фестиваль «Буща Папороть»....

¤ 
Переїхав трактором рідну матір

Переїхав трактором рідну матір

Смертельна дорожньо-транспортна пригода сталася восьмого липня, близько о пів на п’яту вечора у селі Заозер’я....

¤ Технології ХХІ століття
Іван ЧЕРНОМОРЕЦЬ: «Вуличне освітлення стане «розумним»

Іван ЧЕРНОМОРЕЦЬ: «Вуличне освітлення стане «розумним»

КП «Міськсвітло» працює на економію електроенергії та підвищення безпеки на вулицях і в дворах Рівного

Вуличне освітлення та дорожня інфраструктура можуть бути якісними та економними водночас. У багатьох європейських містах уже діє практика «розумного» освітлення вулиць. Така система дозволяє економити...






Найпопулярніші 15 статей:

1. ЧИ ВАРТО РОБИТИ ПОКУПКИ ДО НАРОДЖЕННЯ ДИТИНИ? [519] (651)
2. Чи все добре у рівненському «будівельному королівстві»? [862] (644)
3. Догляньте мене до смерті [278] (587)
4. Розклад руху приміських та пасажирських потягів [242] (578)
5. Секс із мусульманином [271] (501)
6. Моє місто - найкраще [427] (496)
7. Розклад руху автобусів [253] (490)
8. Папороть виганяє з дому чоловіків, а цибуля - негативну енергію [201] (435)
9. Яйце-райце, в чому твоя сила? [257] (428)
10. Секрети ігрових автоматів: як грати і вигравати? [755] (368)
11. Стогін покотився яром [862] (322)
12. Первентин - легальний наркотик нового покоління [345] (310)
13. Гірше звіра… [861] (303)
14. Олександр Данильчук: «Проблемні питання в раді треба вирішувати до сесії» [862] (278)
15. Хто цього року отримав звання найспортивнішої сім’ї Рівненщини? [862] (273)

ТОП-15 свіжого номера:

1. Загинув під колесами автобуса (73)
2. Платне кохання (69)
3. Слідчі дії відносно власниці турагентства тривають (69)
4. Соліст Rammstein вперше відреагував на чутки про роман зі Світланою Лободою (66)
5. Костопільчанин наніс ножове поранення (65)
6. На Рівненщини знищили понад тисячу нарковмісних рослин (63)
7. У Рівному затримали наркозбувача (63)
8. Нерухомість Рівненщини поповнила місцеві бюджети майже на 29 млн гривень (61)
9. У Рівному на подвір’ї вибухнула граната (61)
10. Спіткнувшись, вистрелив у людину (59)
11. Стартували жнива: (53)
12. Іван ЧЕРНОМОРЕЦЬ: «Вуличне освітлення стане «розумним» (50)
13. У сфері застосування РРО - нові перспективи (50)
14. У Рівному підприємці сплатили більше 71 мільйона єдиного податку (50)
15. На Рівненщині учасникам АТО виділили 3 тисячі земельних ділянок (49)





 Партнери 
 
Рекламная газета "Об`ява" Перший інформаційний канал Украина онлайн
Google+
 Газета 
 

Реклама в газеті | Лист редакторові | Експорт | RSS | Передплата газети

Про нас | Відгуки | Разсилка | Реклама на сайті| Реклама в газеті

© 2001-2018 Iнформацiйно-рекламне агентство "Ракурс" тел.: +38(0362) 62-31-31, (098)0565477. Всi права збережено.


 Інформація 
 
Головний редактор - Конєв В.Л.,
тел.(0362) 62-31-31, (098)0565477

Використовувати матеріали газети "Рівне-Ракурс" можна лише пославшись на "Рівне-Ракурс" (для інтернет-виданнь - зробивши гіперпосилання). Будь-яке копіювання, публікація, чи передрук наступне поширення інформації, що не має посилання на "IРА "Ракурс" суворо забороняється

Наші сайти:
Об'ява
Pika.rv.ua
IРА Ракурс