Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №503 від 01.06.2011p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Марні обіцянки

Замість школи - на промисел

“Обіцяю виправитись, не вчиняти злочинів і правопорушень, обіцяю не красти і не хамити, а також слухати маму”, - щоразу запевняє працівників Кузнецовського МВ 15-річний учень місцевої школи Руслан.

Уперше неповнолітній потрапив до міліції ще торік, коли викрав жіночу сумочку з квартири. Після цього Руслан уже перебував на профілактичному обліку кримінальної міліції у справах дітей.

Підлітка виховують у неповній родині, живуть бідно, та й контролювати Руслана матері стає дедалі важче. Стосунки з ненькою у сина дуже напружені. Хлопець почав курити і приходити додому пізно. До того ж хлопець часто прогулював школу. Натомість на всі повчання та прохання матері він обіцяв виправитись, однак, потрапляючи на вулицю в оточення таких підлітків, як він сам, Руслан забував про свої обіцянки і продовжував далі вчиняти злочини та правопорушення ще з більшою зухвалістю.

У січні поточного року Руслан знову взявся за старе. Цього разу він викрав мобільний телефон, але відповідальності за вчинене тоді йому вдалося уникнути. Потерпіла звернулася до міліції з письмовою заявою, в якій просила припинити подальший розгляд матеріалів та не порушувати кримінальну справу, оскільки викрадений мобільний телефон їй повернули у справному стані і вона ніяких моральних чи матеріальних претензій ні до кого не має.

Та й цей випадок Руслана нічому не навчив. І вже наступного місяця він разом з іншими хлопчаками вчинив ряд крадіжок на місцевому ринку. За цим фактом слідчі Кузнецовського РВ порушили кримінальну справу.

Уже перебуваючи під слідством, юнак знову не зміг втриматися від спокуси і нещодавно здійснив чергову крадіжку - викрав пляшку безалкогольного напою з місцевого магазину.

01.06.2011Любов РОМАНЮК



Рівне-Ракурс №10 від 01.06.2011p. 
На головну сторінку