Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №503 від 01.06.2011p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#На будь-який смак

Творча мама у декреті

Творча мама у декреті

Життя жінки круто змінюється після того, як вона йде у декрет. Чим би вона до цього не займалася - була успішною бізнес-леді, викладала в школі, вчилася в інституті чи перебувала “у вільному пошуку”, декрет накладає відбиток і на характер, і на стиль життя, і на смаки й уподобання.

Декретна відпустка - це саме той час, коли молода мама може несподівано відкрити в собі ті таланти, про які вона раніше й не здогадувалася. Заняття, яке буде приносити радість, задоволення і відпочинок від рутини, допоможе реалізувати себе, не втратити свою індивідуальність.

Чим можна зайнятися:

1. Плетінням. Як банально, скажете ви, і... помилитеся! Тому що ваш карапуз в новому, ексклюзивному светрі, сплетеному власними руками, буде виглядати зовсім не банально, а всі матусі заздрісно шепотітимуть: “І де вона тільки час бере?”. Сплести можна й іграшки для малюка, предмети для оздоблення інтер’єру, сумку або чохол на мобільний телефон, і навіть... чоботи!

2. Шиттям. І це теж не так складно, як здається. Адже можна потренуватися на дитячих дрібничках, а потім перейти до пошиття постільної білизни, розвиваючих іграшок, килимків, і навіть самостійно пошити шлінг. А коли призвичаїтеся, можна і себе побалувати модельними блузками і спідницями, сукнями, які сидять саме по вашій фігурі.

3. Вишивкою. Хрестиком, гладдю - за готовими схемами або розробивши щось своє, зовсім особливе. Ви можете вишити ім’я малюка на постільній білизні або картинку з ведмедиком і прикріпити її над дитячим ліжечком. Вишити портрет улюбленої бабусі або море, мріючи поринути в його ласкаві хвилі.

4. Малюванням. Це допомагає виразити себе, відволіктися від побуту і повсякденності. Малювати можна не тільки на полотні і папері - можна розписати меблі в дитячій або шпалери, малювати листівки до свята або портрети свого малюка.

5. Вивчити фотошоп. З його допомогою зі звичайної фотографії можна зробити справжній шедевр. Можна малювати рамки для фотографій, зробити фотоальбом, календар із фотографіями дитини, плакат тощо.

6. Миловарінням. Чудове хобі - можна зробити для себе мило будь-якої форми, кольору, з улюбленим запахом. Таке мило буде оригінальним подарунком для мами чи подруги.

7. Ліпленням. Можна освоїти техніку ліплення із солоного тіста - з нього можна виліпити все, що завгодно: картинки, рамочки, написи, іграшки і т.д. Або з полімерної глини - з неї виходять гарні й оригінальні прикраси: можна зробити намиста, сережки, кулончики, браслети і т. д.

8. Декупажем. Декупаж - техніка декорування різних предметів за допомогою вирізаних шматочків з тканини, шкіри, дерева, паперу тощо. Найбільш популярним і простим є декупаж за допомогою звичайних серветок. Хазяйки оригінально прикрашають предмети меблів, двері, лампи, склянки, пляшки - загалом все, що потрапить у поле зору.

9. Скрапбукінгом. Скрапбукінг - це особливим чином вручну виготовлені альбоми для фотографій. Виходять не просто альбоми, а справжні витвори мистецтва. На сторінках ви знайдете не лише фотографії, але і фрази, вклеєні записки, ярлички, які прикріплюють на руку в пологовому будинку при народженні.

10. Випіканням хліба. Багато молодих мам захоплюються цим заняттям на радість своїм чоловікам і дітям. Тому що м’який, повітряний, смачний хлібець люблять усі.

11. Бісероплетінням. Таке заняття вимагає старанності, спритності і багатої фантазії. Зате, які гарні речі народжуються у майстринь бісероплетіння!

12. Городництвом. Знаю багатьох мам, які згадали, що у них є дача, саме після народження дитини. І не треба кривити носа, ніхто ж не закликає вирощувати плантацію картоплі. Але ви не уявляєте, яке задоволення може доставити копирсання в землі і збирання врожаю своїх, екологічно чистих овочів і фруктів.

01.06.2011За матеріалами roditeli.ua



Рівне-Ракурс №10 від 01.06.2011p. 
На головну сторінку