Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №504 від 09.06.2011p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Дитячий лікнеп

Права людини починаються з прав дитини

Права людини починаються з прав дитини

Першого червня українці відзначали Міжнародний день захисту дітей. Доля дітей, захист їхніх прав і людської гідності - напевно, це головне, що має об’єднати все українське суспільство. 2011 рік - особливий, адже 20 років тому Україна однією з перших країн світу ратифікувала Конвенцію ООН про права дитини. Про це мовилося на зустрічі представників ГО “Місто мого серця” з дітьми, що лікуються у відділенні дитячого туберкульозу Рівненського обласного протитуберкульозного диспансеру.

Ольга ШУСТІК, Олена ПОЛІШУК та Олександр ГОМОН запропонували цікавий проект - тренінг з вивчення статей Конвенції у формі гри, хто більше й швидше відшукає статей на відповідну тему. Надруковані відповіді у формі білетів діти наклеювали на великий ватман, при цьому ставлячи свої підписи. Декому спершу таке завдання видалося важкуватим, позаяк хворі були різного віку, проте згодом усі все зрозуміли й працювали наввипередки. Тим часом дорослі у доступній формі пояснювали зміст статей про права дітей. І хто сказав, що діти потребують лишень дитячих забавок? Їх варто привчати змалечку робити спроби вирішувати складні доросліші питання, бо ж життя настало геть непросте. Та й хіба десь далеко у Рокитнівському чи Зарічнянському районах хтось тлумачив дітям про їхні права!.. Отож, під час тривалого лікування діти чи не вперше почули про свій законний правовий захист. Звісно, передусім мовилося про лікування та оздоровлення дітей, забезпечення житлом, доступ до якісної освіти, закладів культури та спорту. Утім, головне, щоб держава взялася нарешті реально забезпечувати права дитини - це необхідна умова формування гуманного та справедливого суспільства.

Учасники тренінгу склали карту України, правильно розміщуючи барвисті області, починаючи з нашої.

Окрім донесеної цікавої, корисної інформації, члени “Міста мого серця” пригостили усіх дітей, що лікуються у відділенні, печивом.

09.06.2011Ольга ЯРОШ



Рівне-Ракурс №10 від 09.06.2011p. 
На головну сторінку