Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №233 від 30.03.2006p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Юні таланти

Танці - сенс життя...

Танці - сенс життя...

»Коли я починаю танцювати, вже не можу і не хочу зупинятися...» -

говорить 12-річна Тетяна Дмитренко, вихованка танцювального ансамблю “Дельта”, який діє при ПК “Хімік”. Твердить, що на танці вона витрачає більшу частину дня, адже, щоб досягти досконалої техніки, потрібно весь свій вільний час віддавати заняттям... Проте дівчина не скаржиться, а навпаки, із захватом розповідає про успіхи у танцювальній кар’єрі. І ще, танці їй не просто подобаються, вона бачить у них сенс свого життя.

А її партнер - Назар Безушко - взагалі, заради тренувань кожного дня приїздить з села Олексин у Рівне... Щодня пара відводить танцям по 6-7 годин(!). На такі ось “жертви” йдуть танцюристи заради успіху.

Виявляється, що танець для них - це не просто спосіб розважитися та отримати задоволення, а дещо більше…

Під час недавнього конкурсу “Міс Преса -2006. Весна”, організованого редакцією газети “Рівне-Ракурс”, 12-річна Тетяна ДМИТРЕНКО та 10-річний Назар БЕЗУШКО, виконуючи запальні спортивно-бальні танці, образно кажучи, запалили вогонь в очах глядачів.

І ось, нещодавно вони взяли участь у 16-тих відкритих міжнародних змаганнях зі спортивного танцю - Кубку України 2006, який відбувся 4-5 березня в місті Славутич Київської області. Більше того, Тетяна і Назар

перемогли, тим самим довівши, що рівненська

школа бального танцю таки сильна.

- Тетяно, скажи, з якими парами вам довелося змагатися, і хто вас оцінював?

- Це були українські пари, що приїхали майже з усіх регіонів держави - з Харкова, Києва, Львова, Краматорська, Донецька та інших міст. А щодо суддів, то більшість із них, оскільки це був міжнародний конкурс, прибула з-за кордону - з Ізраїлю,

Молдови, Росії, Польщі, Кіпру і, звичайно, з України (Києва).

- А чи вдалося тобі поспілкуватися з кимось із учасників?

- Так, звичайно. Ми побажали один одному успіху, перекинулися декількома фразами і пішли далі тренуватися, адже кожен з нас приїхав за перемогою, отож, на відпочинок нічого було розраховувати…

Цікаво, а в чому ж “сила” бальних танців?..

Спілкуємося із тренером-наставником молодих танцюристів ансамблю “Дельта” Оленою Івановою.

- Олено, у чому ж секрет привабливості бальних танців, чому вони приносять таке задоволення як танцюристам, так і глядачам?

- Бальні танці - це потужний сплеск енергії, яка поглинає як партнерів у парі, так і всіх довкола. До того ж, бальні танці - це чудова розумова та фізична гімнастика. Варто лише подивитися: танцюристи так і випромінюють енергію, красу, здоров’я. Бальні танці по праву називають інтелектуальними, бо вони, як гра в шахи, вимагають тактики і постійного насиченого тренування.

- А які танцюристи у звичайному повсякденні?

- Танцюрист у вільному від танців житті - впевнена у собі, приваблива і вольова особистість. До того ж, що не менш важливо, шансів захворіти у нього набагато менше, ніж у тих, хто мало рухається. Адже у здоровому тілі - здоровий дух! Так, танцюристи найчастіше є оптимістичними і позитивно налаштованими людьми, з якими завжди знайдеться про що поговорити.

- А чи кожна людина може навчитися бальним танцям, чи має значення вік, комплекція тіла тощо?

- Танці є доступними для кожного. Ні вікових, ні вагових обмежень немає. У кожного є можливість оволодіти цим мистецтвом. Я починаю навчати танцям дітей із 4-річного віку. Отже, важливою є тільки одна умова - бажання. Чимало тих, хто лише спробував танцювати, й до сьогодні не полишають цього заняття. Адже, танцюючи, ви не лише даруєте красу оточуючим, а й приносите собі величезне задоволення від енергії, що наповнює вас із кожним рухом.

30.03.2006Олена Рудик,

Ольга ДОЛЯ




Рівне-Ракурс №10 від 30.03.2006p. 
На головну сторінку