Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №505 від 16.06.2011p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Новини Рівного

Замість світлофора - біл-борд

10 соціальних біл-бордів ДАІ “Збережи життя” з’явилися на автодорогах Рівненської області. У Рівному цей плакат можна побачити на перетині вулиць Дубенська і Гашека, де нещодавно під час жахливої ДТП загинуло відразу п’ятеро людей, в тому числі 4-річна дитина. Щоправда, доцільніше на цьому місці було б встановити банальний світлофор.

Відкрили галерею європейського живопису

Донедавна Рівне залишалося чи не єдиним обласним центром, де не було класичної картинної галереї. Над її створенням арт-група працювала впродовж двох років. Тепер в експозиції “Євро-Арт” налічується майже півтори тисячі робіт відомих європейських (у тому числі й українських) живописців ХІХ-ХХ століть. Вона сформована із картин приватних колекцій.

Пам’яті школярів

Віднедавна на фасаді школи-ліцею №2 висить пам’ятна дош-ка учням-учасникам національно-визвольного руху, які колись навчалися у гімназії. Діти свідомо ставали підпільниками, кожен з яких мав свою частину роботи. Небезпека, яка чатувала на кожному кроці, не зупиняла малих патріотів ані на мить. Потім були репресії, поневіряння і страждання. Але навіть через десятки років школярка Наталія Негребецька і досі знає ім’я кожного учня, який боровся за Україну. Варто знати про них й іншим.

Хто з нас гордість?

Міське управління культури Рівного і досі приймає кандидатури на рейтинг популярності “Гордість міста”, який проходитиме вже вдев’яте.

Заявки слід подавати до 1 серпня у міське управління культури. Переможців визначатимуть у 19-ти номінаціях, а нагороджуватимуть на День міста - 28 серпня.

Будуватимуть чужі

Незабаром міський голова увіб’є палю у місце розташування майбутнього сміттєпереробного заводу, і нарешті, розпочнеться довгоочікуване будівництво. Строки, як і слово - витримані. Цікаво інше. Генеральним забудовником цього проекту стала львівська маловідома фірма. Невже рівненські будівельники неспроможні звести такий об’єкт?!

Журналісти ділилися кров’ю і талантом

Спершу місцеві журналісти здали кров для маленьких пацієнтів онкогематологічного відділення Рівненської обласної дитячої лікарні. А за кілька днів - взяли участь у благодійній виставі “Пошились у дурні”, прем’єра якої проходила на головній сцені Рівного - у драмтеатрі. Вперше замість провідних рівненських акторів, перед сотнею глядачів виступали журналісти провідних місцевих видань.

16.06.2011



Рівне-Ракурс №10 від 16.06.2011p. 
На головну сторінку