Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №505 від 16.06.2011p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Напрямки

Безмолочне “Дубномолоко”

У Дубенському районі намагаються ліквідувати проблеми сільських жителів: відновлюють вуличне освітлення та підвищили закупівельну ціну на молоко.

Наразі вдалося повністю відновити освітлення вулиць найвіддаленішого від Дубна села Майдан, частково - вулиці у Мирогощі, Привільне, Повчі та Смизі.

Голова Дубенської райдержадміністрації Данило Корилкевич вважає, що благоустрій населених пунктів насамперед залежить від їх зовнішнього освітлення, а відтак зобов’язав усіх сільських голів до кінця року відновити освітлення вулиць у всіх населених пунктах району. А працювати є над чим, адже на Дубенщині за останні роки цією проблемою ніхто не переймався. Колишні ліхтарі відслужили свій термін, частково були зняті під час реконструкції ліній електропередач.

Для здешевлення робіт планують застосовувати новітні технології: високоякісні та довговічні електролампи, багатотарифні лічильники, пільговий нічний тариф на електроенергію тощо. На сьогодні вже 15 сільських рад замовили технічні умови на відновлення вуличного освітлення.

Молочний меморандум

Постійною проблемою для селян Дубенщини були і низькі заготівельні ціни на сільськогосподарську продукцію, зокрема, на молоко від приватного сектору. Наприкінці весни між головою районної державної адміністрації та молокопереробними підприємствами був підписаний меморандум, за яким закупівельна ціна встановлена на рівні 2 грн 15 коп. за літр, що на 35-40 коп. більше попередньої. Лише один із чотирьох заготівельників, а це ВАТ “Дубномолоко”, відмовився підписати меморандум і зараз молоко у селах району йому не продають.

16.06.2011



Рівне-Ракурс №10 від 16.06.2011p. 
На головну сторінку