Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №505 від 16.06.2011p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Подробиці

Пологові будинки закриють?

Рівненська районна рада вже найближчим часом може закрити аж два пологові будинки - в селах Олександрія та Дядьковичі. Кажуть, для цього є об’єктивні причини. Детальніше про це на наше прохання погодився розповісти голова фракції партії “Сильна Україна” у Рівненській районній раді, зас-тупник голови комісії з питань охорони здоров’я, екології, використання природних ресурсів та чорнобильських проблем Ігор МАКАРЧУК.

- Закриття пологових будинків в Олександрії та Дядьковичах - питання складне, - зазначив він. - Його потрібно вирішити так, щоб не зашкодити ні громаді, ні працівникам обох медичних закладів. Відповідно до вимог Міністерства охорони здоров’я, кожен пологовий будинок повинен мати реанімаційне відділення. Без нього заклад функціонувати не може, оскільки у разі ускладнень породіллі будуть позбавлені екстреної допомоги на місці. Саме через це постало питання закриття цих пологових будинків.

За словами депутата, зазначені медичні заклади також дають додаткове навантаження на бюджет, адже потребують фінансування для утримання працівників, приміщень тощо. Наприклад, за перший квартал цього року в Дядьковичах відбулося лише 19 пологів. Це незрівнянно мала кількість, а витрати не маленькі - скажімо, 10 працівників щомісяця отримують зарплату. Не набагато більше пологів і в Олександрії...

- Попередньо можу сказати, що пологові будинки в Олександрії та Дядьковичах будуть закриті вже в липні, - констатує Ігор Макарчук. - Але штатним працівникам не пенсійного віку не слід турбуватися: вони будуть забезпечені роботою.

16.06.2011Олександр ПОЛІЩУК



Рівне-Ракурс №10 від 16.06.2011p. 
На головну сторінку