Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №506 від 23.06.2011p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Новини області

На Кореччині фальсифіковане молоко?

Громадськість і представники ВО “Свобода” пікетували Корецьку райдержадміністрацію з вимогою втрутитись у незаконну діяльність тамтешнього молокозаводу. Говорять, що на Корецькому молокозаводі виробляють молочну продукцію без необхідних дозвільних документів і без сертифікатів реалізовують на місцевих ринках.

Заплатили за місяць

Дітям, які проживають у забрудненій зоні, за ненадані шкільні обіди виплатили майже 14 мільйонів гривень. Тобто, всі батьки вже отримали компенсацію за перший місяць. А це вп’ятеро більші суми, ніж виплачували раніше - не по гривні і сорок копійок за кожен день, а по 180-190 гривень у місяць, залежно від віку дітей.

Ото пощастило!

Тим населеним пунктам, які територіально розташовані між двома атомками, виділили субвенцію з Держбюджету. Її розподілили між Володимирецьким, Сарненським, Костопільським, Гощанським, Острозьким і Здол-бунівським районами, а також містами Острог і Кузнецовськ. За словами заступника голови ОДА Володимира НОВАКА, громади самостійно визначали заклади, які потребують першочергового фінансування. Соціально-економічну компенсацію ризику населення, яке проживає в зоні спостереження, спрямують на заклади освіти, культури, медицини, соцзахисту, а також об’єкти житлово-комунального господарства та дороги. Зокрема, майже 10 мільйонів гривень витратять на поточні ремонти та майже 15 мільйонів - на капітальні.

У Шкарові тепер є вулиця

У селі Шкарів Гощанського району найпроблемнішою вулицею була Берегова. Нею після дощу не могли ані проїхати, ані пройти. Тепер сільську дорогу не впізнати - вона вимощена місцевою будівельною сировиною (жорства), піском, щебенем та відсівом.

Цьогоріч очільник області Василь Берташ поставив завдання зробити в кож-ному селі по одній дорозі, а це 1029 білощебеневих доріг. Водночас кожен керівник району мусить подбати, щоб на сільських дорогах максимально використовували місцеву сировину, бо ж квадратний метр такого покриття обійдеться у 15-50 гривень, залежно від відстані до родовищ із будматеріалами. Наприклад, у Гощанському районі вдалося зробити якісну дорогу, витративши 33 гривні на квадратний метр.

Інтернати з грошима

Вперше за багато років інтернатні установи Рівненщини отримали додаткові гроші з обласної казни. Водночас очільник області наголосив, що ці кошти необхідно спрямувати на енергоощадні заходи, щоб економити в подальшому.

Крім того, на Рівненщині є підприємства, які готові надавати шефську допомогу інтернатним закладам системи праці та соціального захисту населення. Відтак, відповідно до розпорядження голови обласної державної адміністрації Василя Берташа, кожного мецената закріплено за конкретним закладом.

23.06.2011



Рівне-Ракурс №10 від 23.06.2011p. 
На головну сторінку